Rôzne Video

Riaditeľ Fakultnej nemocnice Trenčín otvorene: Stav je naďalej veľmi vážny

Situácia v trenčianskej nemocnici je stále veľmi vážna, chýba jej 265 zamestnancov. Slová riaditeľa.

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľ Fakultnej nemocnice Trenčín otvorene: Stav je naďalej veľmi vážny
8
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Vo Fakultnej nemocnici (FN) Trenčín je momentálne hospitalizovaných 118 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19, ďalších 33 čaká na výsledky PCR testov. V pondelok o tom informoval riaditeľ FN Trenčín Tomáš Janík.

Vážny stav

„Stav v nemocnici je naďalej veľmi vážny, chýba nám personál a stúpa počet pozitívnych pacientov. Momentálne nám chýba v pracovnom procese 265 zamestnancov, z toho je 200 medicínskych. Z medicínskych pracovníkov je 120 zdravotných sestier, 38 lekárov, zvyšní sú stredný zdravotnícky personál,“ priblížil Janík.

Víkendové celoplošné testovanie v Trenčíne podľa neho významne pomôže zastabilizovať situáciu a znížiť chorobnosť v nemocnici. V posledných dňoch sú podľa neho čísla pacientov stabilizované. Dôvodom je fakt, že časť pacientov preberajú aj iné nemocnice.

Pomoc z okolia

„Chcem poďakovať za pomoc nemocniciam v Bojniciach, Novom Meste nad Váhom, Ilave a rovnako poďakovanie patrí nemocniciam v Považskej Bystrici a v Ilave, ktoré nám pomáhajú personálne,“ zdôraznil riaditeľ.

Ako dodal, mierny nárast počtu pozitívnych zamestnancov je aj dôsledkom celoplošného testovania zamestnancov nemocnice, ktoré robili vo štvrtok (17. 12.) a v piatok (18. 12.) minulý týždeň. „Dúfam, že už sa nám vrátia aj vyliečení zamestnanci a doplnia nám naše stavy tak, aby sme boli schopní plnohodnotne poskytovať zdravotnú starostlivosť,“ uzavrel Janík.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Pozrite, čo povedali primátor Rybníček a riaditeľ Janík.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Koronavírus v Trenčianskom kraji

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM