Rôzne Správy Samospráva

Rodičia drobcov, zbystrite: Zápis do trenčianskych škôlok sa blíži

Máte doma budúceho škôlkara? Trenčianske škôlky v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta zverejnili termíny zápisov.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia drobcov, zbystrite: Zápis do trenčianskych škôlok sa blíži
Zdroj: TASR

Deti sa do základných a materských škôl zapisujú v priebehu jarných mesiacov. Ako sme vás už informovali, zápisy do trenčianskych základiek prebehnú počas druhého aprílového týždňa.

O termínoch zápisov do všetkých materských škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta informuje mesto Trenčín na svojej oficiálnej web stránke. Zápis detí do škôlok na školský rok 2018/2019 bude podľa oznamu prebiehať 2. 5. 2018 od 10.00 hod. do 16.00 hod. a 3. 5. 2018 od 8.00 hod. do 12.00 hod.

"O prijatie dieťaťa do materskej školy je potrebné požiadať písomne. Tento úkon má spraviť rodič, resp. zákonný zástupca dieťaťa. Žiadosť je dostupná v každej materskej škole i na webstránke mesta. Údaje o dieťati musia byť identické s údajmi uvedenými v rodnom liste dieťaťa. Poradie podania žiadosti nerozhoduje o prijatí dieťaťa do MŠ!, " informuje mesto Trenčín.

Mestský portál ešte zdôrazňuje, že „zákonní zástupcovia spolu s písomnou žiadosťou o prijatie dieťaťa do materskej školy predkladajú aj potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od detského všeobecného lekára. Toto potvrdenie musí obsahovať aj údaj o povinnom očkovaní.“

V prípade, že ide o dieťa so špeciálnymi špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, má zákonný zástupca predložiť aj vyjadrenie školského zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, dopĺňa mesto.

Riaditelia materských škôl následne vydávajú písomné rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa najneskôr do 31. 5. 2018.

Súkromné materské školy v Trenčíne majú zväčša individuálne termíny zápisov.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM