Rôzne

Rybníček apeluje na obyvateľov: Zdržte sa novoročných osláv a zostaňte doma!

Pri oslavách príchodu nového roka vyzývajú na zodpovednosť a ohľaduplnosť. Čo povedal Richard Rybníček?

Ilustračný obrázok k článku Rybníček apeluje na obyvateľov: Zdržte sa novoročných osláv a zostaňte doma!
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Únia miesta Slovenska (ÚMS) vyzýva pri oslavách príchodu nového roka obyvateľov na zodpovednosť a ohľaduplnosť. Upozorňuje, že situácia na Slovensku je v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu podľa odborníkov mimoriadne vážna a kritická. Odporúča preto stráviť tohtoročné silvestrovské oslavy len v kruhu najbližších. Informovala o tom hovorkyňa ÚMS Daniela Piršelová.

Rybníčkove slová

„Chceme poprosiť všetkých obyvateľov našich miest, aby sme sa, iba tento rok, zdržali akýchkoľvek osláv nového roka. A to aj napriek tomu, že sme všetci zvyknutí si priať šťastný nový rok v našich mestách a komunitách. Teraz nás tento pekný zvyk ohrozuje. Ostaňte, iba tento rok, v úzkom kruhu a okolí svojich blízkych,“ apeluje prezident ÚMS a primátor Trenčína Richard Rybníček.

ÚMS je presvedčená, že mestá a obce tak ako doteraz urobia všetko, čo je v ich silách, aby súčasnú kritickú situáciu opäť zvládli. Zdôrazňuje však, že bez spolupráce obyvateľov sa to samosprávam nepodarí.

Výzva

„Vyzývame preto obyvateľov, aby sa dobrovoľne vzdali bujarých a riskantných silvestrovských osláv, na aké sú zvyknutí,“ konštatuje únia.

Obyvatelia by mali radšej zvoliť takú formu osláv, ktorá bude rešpektovať súčasnú situáciu a aktuálne opatrenia prijaté vládou na základe odporúčaní vedcov a expertov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM