Krimi

Smrť mladíka z Trenčína: Z Chorvátska sa už domov živý nevrátil

Slovenskí policajti riešili v Chorvátsku počas leta 161 prípadov. Ten najsmutnejší sa týkal 21-ročného Trenčana v meste Zadar.

Ilustračný obrázok k článku Smrť mladíka z Trenčína: Z Chorvátska sa už domov živý nevrátil
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

V Chorvátsku počas letnej turistickej sezóny pôsobili štyria slovenskí policajti a riešili 161 prípadov pomoci slovenským i zahraničným turistom. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Pre pandemickú situáciu aj očakávaný pokles turistov pôsobilo v krajine menej policajtov a na kratší čas, od 1. júla do 31. augusta.

Úmrtie Trenčana

Slovenskí policajti poskytovali pomoc pri úmrtí slovenského občana, pri pátraní po slovenských občanoch, platení pokút za dopravné priestupky, strate dokladov, krádežiach vecí, hotovostí a dokladov, ako aj pri dopravných nehodách. Policajti zároveň pomáhali aj pri zadržaní slovenských občanov z dôvodu spáchania trestného činu, respektíve priestupku a aj pri odtiahnutí motorových vozidiel v prípadoch nesprávneho parkovania.

„V prípade úmrtia jediného slovenského občana slovenský policajt z policajnej stanice Trogir participoval na dokumentovaní uvedeného prípadu spoločne s policajným pridelencom. Obaja spolupracovali s chorvátskou políciou a pozostalou rodinou. Išlo o prípad úmrtia 21-ročného občana z Trenčína v meste Zadar," priblížila Bárdyová s tým, že podrobnosti k prípadu nie je možné zverejniť.

Menej prípadov

Oproti minulému roku riešili policajti o 57 percent menej prípadov, v roku 2019 ich bolo 371. Spôsobil to podľa hovorkyne značný pokles slovenských turistov v jednotlivých destináciách.

Situácia na cestách v Chorvátsku bola pre slovenských turistov v roku 2020 priaznivá podobne ako v predchádzajúcom roku. „Na chorvátskych cestách nezahynul ani jeden občan Slovenska, vo viacerých prípadoch išlo o ťažké, respektíve ľahké zranenie,“ dodala.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM