Filip Chudý Hokej

Štartujú MS: V slovenskej nominácii má najväčšie zastúpenie Dukla Trenčín

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov už pozná zloženie, v akom na šampionáte v Kanade bude hrať. Najviac hráčov pre ňu vychovali v Trenčíne.

Ilustračný obrázok k článku Štartujú MS: V slovenskej nominácii má najväčšie zastúpenie Dukla Trenčín
Zdroj: TASR/AP

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Róbert Petrovický vyradil z kádra pred štartom MS v tejto vekovej kategórii päť hokejistov. Na konečný 25-členný zoznam sa nezmestili brankár Patrik Kozel, obrancovia Matúš Hlaváč a Šimon Groch a útočníci Michael Drábek a Róbert Bačo.

Zastúpenie Dukly Trenčín

Tréneri mali záverečnú nomináciu oznámiť pôvodne už 23. decembra po prípravnom zápase s Českom, v ktorom slovenskí juniori podľahli 0:6. Po dueli si však vzali viac času na premyslenie a rozhodnutie oznámili až 24. decembra dopoludnia edmontonského času. „Dúfali sme, že každý jeden z hráčov, ktorí tu s nami boli, sa zapojí do hry. Situáciu nám však skomplikovalo zredukovanie počtu prípravných duelov z dvoch na jeden. Na stretnutie s Čechmi sme zostavu upravili. Chlapci vedeli, že do zápasu nemôžu zasiahnuť všetci. Aj preto bolo rozhodnutie veľmi ťažké,“ povedal pre portál hockeyslovakia.sk tréner Petrovický.

Najväčšie zastúpenie v nominácii má Dukla Trenčín – Marko Stacha, Šimon Bečár a Šimon Latkóczy. Za vojakov v tejto sezóne hral aj odchovanec Martin Chromiak, pričom v nominácii na šampionát sú z trenčianskych odchovancov ešte aj Samuel Kňažko a Rayen Petrovický, ktorý je syn hlavného trénera. Naopak, na poslednú chvíľu vypadol Matúš Hlaváč, ďalší odchovanec Dukly.

Program

Pätica hokejistov, ktorá sa nedostala do záverečnej nominácie, musela opustiť „bublinu“ v dejisku MS v popoludňajších hodinách a následne odletieť domov. Na 25-člennú slovenskú súpisku tak tréneri vo štvrtok zapísali troch brankárov, osem obrancov a štrnásť útočníkov.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Slováci odštartujú svoju púť na šampionáte v piatok 25. decembra o 20.00 hod. nášho času proti Švajčiarsku, z nedele na pondelok 28. decembra presne o polnoci nastúpia proti Kanade. V noci na utorok od 3.30 hod. narazia na Nemcov a v stredu 30. decembra o 20.00 hod. uzavrú boje v A-skupine proti Fínsku. Do štvrťfinále postúpia z každého zoskupenia tímy na prvom až štvrtom mieste. Štvrťfinálové duely v edmontonskej aréne Rogers Place sú na programe v sobotu 2. januára, semifinálové o dva dni neskôr a medailové 5. januára.

Nominácia Slovenska na MS

Brankári: Samuel Hlavaj (Sherbrooke Phoenix/Kan.), Šimon Latkóczy (HK Dukla Trenčín), Eugen Rabčan (HC '05 Banská Bystrica, Winnipeg Ice/Kan.)
Obrancovia: Oliver Turan (HC 07 Detva), Andrej Golian (HC 07 Detva, Tri-City Americans/Kan.), Dávid Mudrák (HC Košice, Oshava Generals/Kan.), Šimon Nemec (HK Nitra), Šimon Bečár, Marko Stacha (HK Dukla Trenčín), Samuel Kňažko (TPS Turku), Rayen Petrovický (TuTo Turku)
Útočníci: Dominik Sojka (HC '05 Banská Bystrica), Roman Faith (Bratislava Capitals), Dominik Jendek (Slovan Bratislava), Juraj Eliaš (HC Košice), Filip Mešár (HK Poprad), Martin Chromiak (Kingston Frontenacs/Kan.), Maroš Jedlička, Jakub Kolenič (obaja HKM Zvolen), Juraj Slafkovský (TPS Turku), Simon Jellúš (Karlskrona/Švéd.), Michal Mrázik (Linköping/Švéd.), Oleksij Myklucha (Rouyn-Noranda Huskies/Kan.), Matej Kašlík (Chicoutimi Saguenéens/Kan.), Artur Turanský (Wilkes-Barre/Scranton Knights/USA)

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Športové správy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM