Futbal

Taktika na AS Trenčín zabrala: Tréner Ančic vidí príčiny neúspechu jasne

V semifinále baráže o EL sa zrodili úspechy domácich. AS Trenčín zlyhal v koncovke.

Ilustračný obrázok k článku Taktika na AS Trenčín zabrala: Tréner Ančic vidí príčiny neúspechu jasne
7
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Vo finále baráže o Európsku ligu UEFA sa stretnú v piatok 17. júla o 18.00 h Spartak Trnava s MFK Ružomberok. Rozhodli o tom ich semifinálové výhry nad AS Trenčín (3:0) a MFK Zemplín Michalovce (1:0)

Lekcia z efektivity

V druhom semifinále baráže o Európsku ligu UEFA uštedrila Trnava doma Trenčínu lekciu z efektivity. Góly legionárov Dijana Vukojeviča zo Švédska, Saymona De Barrosa Cabrala z Brazílie a Rakúšana Alexa Sobczyka zmarili všetky nádeje AS. Hostia mali síce tiež množstvo veľkých šancí, trafili tyč, ale v zakončení zlyhali a sezóna sa pre nich skončila.

„Do zápasu sme vstúpili aktívne, dobre sme presovali a boli sme nebezpeční na súperovej polovici. Vypracovali sme si aj šance, ale nedokázali sme ich premeniť. Postupom času sme našu hru spomalili, dlho sme rozohrávali akcie zo strany na stranu, súper sa stačil dotláčať. Neboli sme už takí nebezpeční, a preto sme aj prehrali,“ zhodnotil súboj kouč hostí Juraj Ančic.

Ušili taktiku na AS

Trnava sa pred rokom kvalifikovala do EL ako víťaz Slovenského pohára – Slovnaft Cupu. Teraz skončila v tabuľke Fortuna ligy po skrátenej nadstavbe štvrtá a bojuje v baráži. Prvý krok na zopakovanie účasti v Európe zvládla rutinérsky.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

„Po ťažkom zápase v derby na Slovane, ktorý nás stál veľa síl sme museli všetko prispôsobiť taktike Trenčína, ktorý je dobrý na lopte. Majú veľké individuality, a preto naša taktika bola pozmenená. Vychádzali sme v strede do agresívneho bloku, snažili sme sa ísť do protiútokov, čo sa nám darilo. Niektoré finálne fázy neboli dotiahnuté do konca tak ako sme si predstavovali. Za obetavú a tímovú hru musím chlapcov pochváliť, ukázali sme srdiečko a za bojovnosť sme si postup zaslúžili,“ zhodnotil tréner „andelov“ Marián Šarmír.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Pozrite aj foto zo zápasu.

OBRAZOM: Spartak Trnava - AS Trenčín 3:0 v semifinále baráže
7
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM