Rôzne

Tatra predstaví na medzinárodnej výstave vozidlá, ktoré bude vyrábať v Trenčíne

Slovenská Tatra predstaví na IDEB 2021 vozidlá, ktoré sa budú vyrábať v Trenčíne.

Ilustračný obrázok k článku Tatra predstaví na medzinárodnej výstave vozidlá, ktoré bude vyrábať v Trenčíne
10
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Na medzinárodnej výstave obranného priemyslu IDEB 2021, ktorá začala v stredu (25. 8.) v Bratislave, predstaví skupina CSG (Czechoslovak Group) vozidlá na platforme 4×4 či Tatra Tactic 6×6 od slovenskej spoločnosti Tatra Defence Slovakia. Vyrábať sa budú v trenčianskom závode.

Zamestnanosť na Považí

Portfólio domáceho výrobcu z Považia doplní tiež tanková či delostrelecká munícia a špeciálny kontajner mobilnej letovej riadiacej veže, ktorý banskobystrická spoločnosť exportuje do celého sveta.

„Sme radi, že práve na domácom podujatí IDEB 2021 v Bratislave budeme môcť svetu ukázať ponuku špičkových vozidiel značky Tatra na podvozkoch 4×4 a 6×6, ktorými sa budeme uchádzať o pozornosť doma i v zahraničí. Tatra sa nedávno vrátila na Slovensko a my plánujeme naštartovať jej výrobu tak, aby sme znovu oživili domáci obranný priemysel, čomu je priamo naviazaný aj rast zamestnanosti v regióne Považia," uviedol Michal Baláž, generálny riaditeľ spoločnosti Tatra Defence Slovakia.

Viac správ zo Slovenska

Štandardy NATO

Ako dodal, Tatra Defence Slovakia predstaví na výstave zodolnené nákladné vozidlo Tatra Tactic 6×6, univerzálne štvorkolesové vozidlo na platforme 4×4, ktoré je vhodné na bojové nasadenie, prieskumné misie i hliadkovanie. Dvojicu vozidiel pritom bude vyrábať na domácej pôde v priestoroch bývalého VOP v Trenčíne.

„Ide o vozidlá, ktoré ponúkajú plnú kompatibilitu so štandardmi NATO, pričom tiež plne vyhovujú potrebám Ozbrojených síl SR a umožňujú tak efektívne nasadenie v misiách OSN, NATO, ako aj pri vnútornej ochrane územia Slovenskej republiky," doplnil Baláž.

Expozíciu zástupcov domáceho obranného priemyslu z Považia, ktorý bude združený pod hlavičkou materskej skupiny CSG (Czechoslovak Group), ďalej doplní portfólio tankovej i delostreleckej munície od ZVS Armory. V stánku tiež bude možné vidieť najnovší mínomet Antos či špeciálny veliteľský kontajner s prístavbou z mobilnej riadiacej letovej veže DISK 2 od banskobystric­kej MSM.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM