Filip Chudý Rôzne

Smutná správa: Zomrel lekár a riaditeľ myjavskej nemocnice Henrich Gašparík

Ťažkú ranu utŕžila Nemocnica s poliklinikou v Myjave, keďže navždy prišla o svojho riaditeľa a lekára.

Ilustračný obrázok k článku Smutná správa: Zomrel lekár a riaditeľ myjavskej nemocnice Henrich Gašparík
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Nemocnica s poliklinikou v Myjave sa zahalila do čiernej farby. V utorok sa naposledy rozlúčili s jej riaditeľom Henrichom Gašparíkom. Informoval o tom na svojom webe Trenčiansky samosprávny kraj, pod ktorý nemocnica patrí. „Odišiel výnimočný človek, pán riaditeľ, ďakujeme za všetko,“ rozlúčil sa s ním TSK i samotný župan Jaroslav Baška.

Bol nielen riaditeľom nemocnice, ale viedol aj gynekologickú ambulanciu a pôsobil aj ako lekár na gynekologicko-pôrodníckom oddelení.

„Čas nikdy nebeží tak rýchlo, aby sa dalo zabudnúť na človeka, ktorý dokázal zanechať v každom, kto ho poznal inú a pritom rovnako dôležitú stopu. Toto sa podarí len výnimočným ľuďom Henrich Gašparík takýmto človekom rozhodne bol. A každý človek, kto ho poznal a ktorého on dokázal svojím špecifickým spôsobom ovplyvniť, naňho nikdy nezabudne,“ začalo rozlúčkovú reč oddelenie myjavskej nemocnice na sociálnej sieti.

„Neuveriteľne bude chýbať nielen rodine a nášmu oddeleniu, ale celej nemocnici, ktorej venoval kus seba. Obrovský kus seba samého neberúc v úvahu únavu a vyčerpanie, ktoré ho to stálo. A napriek tomu sa usmieval každý ďalší deň,“ napísali okrem iného na rozlúčku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM