Rôzne

Testovanie 18 ľudí v Trenčianskom kraji na koronavírus: Na tri výsledky sa čaká

Hygienici priniesli čísla o chorobnosti v našom kraji. Informovali aj o testovaní pri podozreniach na ochorenie spôsobené novým koronavírusom.

Ilustračný obrázok k článku Testovanie 18 ľudí v Trenčianskom kraji na koronavírus: Na tri výsledky sa čaká
Zdroj: TASR

Lekári v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) nahlásili tento týždeň 6941 akútnych respiračných ochorení. Chorobnosť v porovnaní s predchádzajúcim týždňom stúpla o tri percentná. Informovala o tom trenčianska regionálna hygienička Ľudmila Bučková.

Chrípka poklesla

Najvyššia chorobnosť na akútne respiračné ochorenia bola tento týždeň v TSK v Trenčianskom okrese, kde dosiahla úroveň 2637 ochorení na 100 000 obyvateľov. Najnižšia chorobnosť, 1282 ochorení na 100 000 obyvateľov, bola v okrese Púchov.

Z celkového počtu ochorení bolo 931 ochorení na chrípku. Chrípková chorobnosť v porovnaní s minulým týždňom klesla takmer o 15 percent. Pre chrípku zakázali návštevy v Nemocnici s poliklinikou v Ilave. Školskú dochádzku neprerušili v žiadnej škole a školskom zariadení v TSK.

O koronavíruse

V rámci Trenčianskeho kraja bolo v súvislosti s podozrením na ochorenie spôsobené novým koronavírusom laboratórne vyšetrených 18 osôb. V 15 prípadoch bol výsledok negatívny, v troch prípadoch sa čaká na výsledky testov.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM