Filip Chudý Rôzne

SAD Trenčín zavádza opatrenia proti koronavírusu: Ide o stovky autobusov

Na správy o šíriacom sa koronavíruse reaguje aj dopravca v Trenčianskom kraji. Pripravili opatrenia, ktoré majú ochrániť cestujúcich i zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku SAD Trenčín zavádza opatrenia proti koronavírusu: Ide o stovky autobusov
Zdroj: TASR

Vo štvrtok 5. marca 2020 prijalo vedenie spoločnosti SAD Trenčín, a.s. preventívne opatrenie, ktoré má znížiť riziko šírenia koronavírusu vo viac ako 300 autobusoch mestskej a prímestskej hromadnej dopravy v Trenčianskom kraji. Informovala o tom spoločnosť na svojej stránke.

„Prvá etapa dezinfekcie sa uskutoční na autobusoch mestskej dopravy (44 autobusov) v sobotu dňa 7. marca v čase od 8.00 hod. do 16.00 hod. a budúci týždeň na autobusoch prímestskej dopravy,“ oznámili.

Prvoradá bezpečnosť

Podľa ich slov im záleží na bezpečnosti, zdraví a živote cestujúcich, a preto zabezpečili dezinfekciu autobusov proti výskytu aktuálne šíriacej sa infekcie koronavírusu a iných infekcií. „Dezinfekcia bude vykonaná metódou elektrostatického postrekovania. Do vnútorných priestorov autobusov sa rozpráši elektrostatický roztok, ktorý má, oproti iným dezinfekciám, ktoré sa bežne v autobusoch používajú, lepšiu priľnavosť kvapaliny k povrchu,“ opísali

Dôvodom, prečo sa spoločnosť rozhodla práve pre túto metódu dezinfekcie je, že sa považuje za vysoko a dlhodobo účinnú a zabráni najmä šíreniu nebezpečných vírusových ochorení, baktérií či chrípkovej epidémii. „Dezinfekciu autobusov zabezpečí externá spoločnosť v čase prestoja vozidiel, teda nijak nenaruší bežnú prevádzku. Dôkladná dezinfekcia v jednom autobuse potrvá približne do 30 minút,“ ozrejmili.

Dbajú na zamestnancov

Pravidelné čistenie autobusov sa vykonáva v jednomesačnom intervale. Vtedy prebieha kompletné ručné čistenie autobusov i dezinfekcia.

„Vo zvýšenej miere dbáme aj na zdravie našich zamestnancov. Zamestnanci, ktorí dennodenne prichádzajú do kontaktu s cestujúcou verejnosťou (vodiči a pracovníci klientskych centier) sú vybavení antibakteriálnymi a dezinfekčnými gélmi na ruky, ktoré v týchto podmienkach predstavujú pre nich hlavné preventívne opatrenie proti nákaze koronavírusom,“ doplnila SAD Trenčín.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM