Rôzne

Trenčianska elektrická železnica lákala viac: Pandémia mladé rodiny neodradila

Historická Trenčianska elektrická železnica prepravila v lete 7 400 cestujúcich, čo znamená, že nastal medziročný nárast.

Ilustračný obrázok k článku Trenčianska elektrická železnica lákala viac: Pandémia mladé rodiny neodradila
15
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčianska elektrická železnica (TREŽ) vypravila počas letnej sezóny 2020 na historickej trati medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami 232 vlakov a previezla takmer 7 400 cestujúcich. Je to o 686 viac ako v letnej sezóne 2019.

Ako informoval riaditeľ TREŽ Dušan Nosál, pandémia nového koronavírusu a opatrenia s ňou spojené výrazne ovplyvnili aj tohtoročné tematické jazdy Trenčianskej elektrickej železnice. Organizátori sa preto rozhodli predĺžiť pravidelnú letnú prevádzku na tri mesiace.

„Vzhľadom na pandémiu sme sa tento rok prevažne stretávali s mladými rodinami, ktoré svoje dovolenky trávili na Slovensku. Práve domáca klientela nás motivovala ponúknuť návštevníkom aj možnosť nahliadnuť do dopravnej expozície v depe električky. Táto služba sa stretla s pozitívnym ohlasom, preto v nej plánujeme v budúcnosti pokračovať,“ povedal Nosál.

Návštevníci si počas roka mohli užiť aj obľúbené tematické jazdy električky, aj keď tentokrát len dve. Túto možnosť využilo 1 633 cestujúcich. K dlhoročným podporovateľom unikátnej električky patrí Trenčiansky samosprávny kraj, ktorý na jej prevádzku prispieva aj finančne.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM