Hokej

Trenčianske premiéry: Lehterä je šťastný za víťazstvo, Valent za čisté konto

Fínsky tréner Tero Lehterä si pripísal prvý triumf s Trenčínom. Brankár Michal Valent sa môže pochváliť s nulou.

Ilustračný obrázok k článku Trenčianske premiéry: Lehterä je šťastný za víťazstvo, Valent za čisté konto
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Hokejisti Trenčína si poradili pod taktovkou nového fínskeho trénera Tera Lehteräho pod Urpínom s Banskou Bystricou. V 26. kole Tipos extraligy vyhrali pri Hrone 3:0 a odpútali sa v tabuľke od domácich na rozdiel siedmich bodov.

Šťastný tréner

Lehterä viedol mužstvo spod hradu Matúša Čáka iba v druhom stretnutí. Po prehre s posledným Liptovským Mikulášom dokázal zdolať Banskú Bystricu a zosadiť ju na predposlednú priečku v tabuľke.

„Sme šťastní. V predchádzajúcom zápase sme mali 26 šancí, súper len 11, ale je to hokej a aj s takou štatistikou môžete prehrať a prehrali sme. V nedeľu sme mali ťažkú prvú tretinu, veľa strát pukov v strednom pásme, ale brankár Valent nás udržal v hre. Strelili sme šťastný gól, ktorý dodal hráčom sebadôveru,“ uviedol na pozápasovom brífingu v Banskej Bystrici trenčiansky kormidelník Tero Lehterä.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

„Druhú tretinu sme síce nezačali dohre, ale keď sme začali hrať trošku rozumnejšie, vytvorili sme si veľké množstvo šancí a mohli sme dať aj viac gólov. Aj keď sme viedli 3:0, stále to bolo náročné. Možno aj preto, lebo hráči nie sú na takýto stav zvyknutí. Popasovali sa s tým však dobre. Urobili výbornú robotu a som za nich veľmi šťastný,“ doplnil fínsky tréner vojakov.

Športové správy

Dôležité body

Prvé čisté konto v sezóne zaznamenal brankár Dukly Trenčín Michal Valent.

„Dôležité je v prvom rade to, že sme vyhrali za tri body. Bol to aj dôležitý duel z pohľadu tabuľky, keďže obe mužstvá sú blízko seba. Moja nula je prácou celého tímu. Som rád, že sme to zvládli. Bystričania mali dosť striel. To je pre brankára vždy lepšie, ako keby som tam stál a čelil za celý zápas iba nejakým 14 strelám. Takže som rád, že sa Bystričania snažili a triafali ma,“ povedal Valent.

Správy z Trenčína a okolia

Reprezentačný brankár

S koncovkou svojho tímu nebol na druhej strane spokojný banskobystrický tréner Ivan Droppa: „To čo my nedáme, to nie je ani možné. Nič proti Michalovi Valentovi, ale pomaly z každého brankára súpera spravíme reprezentačného gólmana. Boli sme len tieňom mužstva, ktoré vyhralo v piatok. Musíme každý jeden hráč v šatni nájsť vnútornú motiváciu, aby sa dostavili pravidelne dobré výsledky.“

„Nemôžeme jeden zápas odohrať perfektne a päť zle, alebo dva dobre a osem zlých. Proti Trenčínu sme nedodržiavali, čo sme si povedali. Prvý gól sme si dali vlastný, pri druhom sme nepochopiteľne nedali puk z tretiny vonku a tretí gól sme inkasovali z druhej vlny,“ dodal banskobystrický tréner.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si aj zábery zo zápasu.

FOTO: HC´05 Banská Bystrica – HK Dukla Trenčín 0:3 v 26. kole Tipos extraligy
10
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM