Futbal Video

Trenčín ide za postupom: Tréner Moniz nepekne o slovenskom futbale! VIDEO a FOTO

AS Trenčín chce potvrdiť triumf zo Zabrze, no tréner Moniz sa vrátil aj k zápasu s Ružomberkom. Viac v článku.

Ilustračný obrázok k článku Trenčín ide za postupom: Tréner Moniz nepekne o slovenskom futbale! VIDEO a FOTO
11
Galéria
Zdroj: TASR

Do štvrtkovej odvety 2. predkola Európskej ligy UEFA 2018/2019 si Trenčania z ihriska poľského Górniku Zabrze priniesli cennú výhru 1:0 a v Myjave ju chcú potvrdiť. O triumfe Trenčína v prvom súboji v Poľsku rozhodol gól Philipa Azanga v 39. minúte. AS ale ligová generálka na odvetu s Górnikom nevyšla podľa predstáv. V prechodnom domove v Myjave prehral s Ružomberkom 1:4, duel ovplyvnili dve červené karty domácich. Po stretnutí sa riešili emotívne slová holandského trénera AS Ricarda Moniza na adresu hlavného rozhodcu. Vedenie klubu v oficiálnom vyhlásení prebralo za výroky kouča zodpovednosť, prioritou pre tím je ale už odveta.

„Našou prioritou je príprava na najbližší zápas Európskej ligy proti Zabrze. Ďalej sa nebudeme venovať zápasu proti Ružomberku a udalostiam spojeným s týmto stretnutím. Nielen pre Trenčín, ale pre celý náš futbal je úspech na medzinárodnej scéne dôležitý pre imidž celej Fortuna ligy,“ uviedol klub na oficiálnom webe.

Tréner AS Trenčín Ricardo Moniz sa počas tlačovej konferencie pred odvetou 2. predkola Európskej ligy AS Trenčín – Górnik Zabrze vrátil k zápasu Fortuna ligy, v ktorom bol vylúčený na tribúnu. Viac na videu:

Zdroj: Dnes24.sk

AS v prvom kole prešiel cez čiernohorskú Budučnost Podgorica, v prvom zápase na jej pôde vyhral 2:0, v Myjave remizoval 1:1. V prípade vyradenia Górniku Zabrze sa AS v 3. predkole stretne s holandským Feyenoordom Rotterdam. „Vyhrali sme, no pred odvetou je stále všetko otvorené. Nečaká nás nič ľahké. Až keď prejdeme cez Zabrze, budeme myslieť na Feyenoord. Zahrať si proti nemu by bol bonus pre celý náš klub,“ vyhlásil Moniz na predzápasovej tlačovej konferencii.

Zdroj: Dnes24.sk

Kouč AS potvrdil, že jeho tím nebude hrať defenzívne a špekulovať. „Aj napriek náskoku budeme hrať ofenzívne a aktívne, aj po strate lopty sa ju snažiť rýchlo získať späť. Tieto zápasy sú dôležité pre rast našich hráčov.“

„S výsledkom z prvého zápasu vládla spokojnosť. Górnik si ešte poriadne rozoberieme. Ich útočníci hrali dobre pozične a robili nám problémy. Dobre si nabiehali do voľných priestorov. Musíme zlepšiť pozičnú hru a lepšie vykrývať priestor. Musíme byť sebavedomí a do každého zápasu ísť s vierou v seba samého. Vieme, že sme dobrý tím a vieme hrať dobre. Musíme hrať tak, ako sme hrali v prvom polčase tam,“ citoval web klubu anglického obrancu Jamesa Lawrencea.

Odveta 2. predkola EL 2018/2019, štvrtok 2. augusta:
17:30 AS Trenčín – Górnik Zabrze /prvý zápas: 1:0, rozhoduje: Ola Hobber Nilsen (Nór.), štadión Myjava/

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM