Rôzne

Tretia radostná správa pre okres Trenčín: Výsledky negatívne, môžu ísť domov

Repatrianti v zariadení ZVJS v Omšení mali negatívne testy a prepustili ich domov.

Ilustračný obrázok k článku Tretia radostná správa pre okres Trenčín: Výsledky negatívne, môžu ísť domov
Zdroj: TASR

Ďalších 63 repatriantov, ktorých v utorok (28. 4.) prijali do Liečebno-rehabilitačného strediska Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) v Omšení v okrese Trenčín, počas uplynulého víkendu negatívne testovali na nový koronavírus. Repatriantov tak prepustili do domácej karantény. Uviedol to v pondelok ZVJS na svojej facebookovej stránke.

Išlo už o tretiu skupinu Slovákov vracajúcich sa zo zahraničia, ktorých umiestnili v Omšení. Zatiaľ ani u jedného Slováka umiestneného v spomínanom stredisku nepotvrdili nákazu novým koronavírusom.

ZVJS po prvý raz poskytol na základe požiadavky Ministerstva vnútra (MV) SR priestory v Omšení 8. apríla. Vtedy ubytovali prvých 76 občanov vracajúcich sa zo zahraničia, ktorým vláda SR nariadila karanténne umiestnenie. Keďže všetci mali negatívne testy na ochorenie COVID-19, pokračovali v dvojtýždňovej karanténe v domácom prostredí.

Druhú vlnu 58 repatriantov prijalo stredisko ZVJS 18. apríla. Rovnako táto skupina repatriantov mala testy na COVID-19 negatívne a pokračovala v dvojtýždňovej karanténe v domácom prostredí.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM