Futbal

Trenčiansky šport plače: Zomrel symbol nášho futbalu Jozef Hollý († 69)

Z futbalového prostredia dorazila veľmi smutná správa. Zomrela legenda trenčianskeho futbalu.

Ilustračný obrázok k článku Trenčiansky šport plače: Zomrel symbol nášho futbalu Jozef Hollý († 69)
Zdroj: TASR

Futbalový klub AS Trenčín na svojej stránke informoval, že vo veku nedožitých 70 rokov nás opustil skvelý futbalista a nezabudnuteľný človek Jozef Hollý (8.7.1950 – 3.5.2020).

Prepojil históriu

„Muž, ktorý prepojil históriu futbalu pod Čákovým hradom. Niekdajší skvelý obranca Jednoty Trenčín a dlhoročný vedúci prvého mužstva AS Trenčín. V najvyššej československej ligovej súťaži odohral 113 zápasov a strelil šesť gólov,“ uviedol AS.

Ako kapitán tímu Jednoty Trenčín prebral v roku 1978 do rúk Slovenský pohár, pričom ten zdvihol nad hlavu aj o 37 rokov neskôr, keď v popradskom finále bol dôležitou súčasťou realizačného tímu AS Trenčín a o rok neskôr ďalší.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Symbol futbalu

Jozef Hollý sa stal jedným zo symbolov futbalu pod Čákovým hradom pre mnohé generácie. Poctivý, skromný, obetavý a pracovitý chlap, ktorý rozdával okolo seba nekonečné množstvo pozitívnej energie. Žil a dýchal pre futbal do posledného dňa.

Jednému z najvernejších mužov trenčianskeho futbalu bilo v hrudi „bielo-červené“ srdce. „Budeš nám veľmi chýbať. Mnohým si však ukázal cestu a my pôjdeme za tvojim odkazom. Česť tvojej pamiatke,“ dodal AS Trenčín.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM