Hokej

V Maďarsku sa mohlo hrať aj s divákmi: Trenčania ich zarmútili v oslabení

Kvôli karanténam v jedinom zápase hokejovej extraligy sa tešili hráči Dukly Trenčín. Uspeli v dohrávke prvého kola.

Ilustračný obrázok k článku V Maďarsku sa mohlo hrať aj s divákmi: Trenčania ich zarmútili v oslabení
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Hokejisti Dukly Trenčín zvíťazili v piatkovej dohrávke 1. kola Tipos extraligy na ľade Miškovca 3:2. Domáci vyrovnali z 0:2 na 2:2, ale v 51. minúte vo vlastnom oslabení rozhodol Marek Valach. Miškovec v tejto sezóne ešte nevyhral.

Prvú šancu si už v úvode duelu vypracovali domáci, ale Valent so šťastím neinkasoval po snahe Osterberga. Hostia kontrovali strelou Hecla, ale Rajna nezaváhal, na druhej strane neuspel Csániy. Dukla dostala príležitosť na otvorenie skóre v 8. min, keď putoval na trestnú lavicu Miškolci, ale v presilovke nepredviedla nič. V závere prvej časti hry mal početnú výhodu aj maďarský tím, ale on ju nevyužil.

Trenčania vstúpili do druhej tretiny najlepšie ako mohli. Už po 94 sekundách si našiel miesto Hecl a prekonal Rajnu – 1:0. Domáci sa ani nestihli spamätať a inkasovali opäť.

Tentoraz Hecl asistoval a druhý zásah Dukly pridal Kukuč. Lenže Miškovec sa nevzdal. V 26. min putoval na trestnú lavicu Bokroš a domácim stačila necelá minúta a pol na zužitkovanie presilovky. Presadil sa dôrazný Flick. Keď sa už zdalo, že si hostia náskok v druhej tretine postrážia, Miškovec nečakane udrel. Po efektnej kombinácii vyrovnal tridsať sekúnd pred klaksónom Wolff.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

V úvode tretej tretine dostali hostia ďalšiu presilovku ale iba s ťažkosťami sa dostávali do finálnej fázy a napokon domáci bez väčších ťažkostí odolali. V 49. min sa karta obrátila a v početnej výhode hral Miškovec. Svoju presilovku však vôbec nevyužil. Naopak, dopadla najhoršie, ako mohla. Valach vypichol puk na modrej, rútil sa sám na Rajnu a napriek faulu blafákom skóroval. V závere zápasu sa Miškovec snažil vyrovnať, no Trenčín to ustál a zobral všetky tri body.

DVTK Jegesmedvek Miškovec – HK Dukla Trenčín 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)

Góly: 27. Flick (Osterberg), 40. Wolff (Egle, Vas) – 22. Hecl (Jaborník), 24. Kukuča (Hecl, Paukovček), 51. Valach, Rozhodovali: Stano, Müllner – Ordzovenský, Janiga, vylúčení: : na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, 690 divákov
Miškovec: Rajna – Wehrs, Szirányi, Wolff, Vojtkó, Göz, Láda – Egle, Vas Rokaly, – Flick, Osterberg, Lövei – Ritó, Miskolczi, Csányi – Farkas, Révész
Trenčín: Valent – Mesikämmen, Starosta, Jaborník, Ackered, Bokroš, Sládok, Rajnoha – Väyrynen, Kettunen, Bezúch – Sádecký, Paukovček, Hecl – Kukuča, Valach, Hlinka – Krajč, Švec, Ferényi – Ďurina

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM