Správy Samospráva

V Trenčíne bude regulované parkovanie na Juhu a časti Sihote: Kedy ho chce mesto spustiť?

Podľa viceprimátora mesta Patrika Žáka by mal počet parkovacích miest v Trenčíne v budúcnosti stúpnuť zo súčasných 4400 na 8800. Ako to chce radnica docieliť?

Ilustračný obrázok k článku V Trenčíne bude regulované parkovanie na Juhu a časti Sihote: Kedy ho chce mesto spustiť?
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Od spustenia systému regulovaného parkovania v niektorých častiach Trenčína v roku 2017 vybralo mesto na parkovnom asi 1,5 milióna eur. Ako informoval viceprimátor Trenčína Patrik Žák, do budovania nových parkovacích miest a do mobility investovalo mesto za rovnaký čas asi štyri milióny eur.

„Do budovania nových parkovacích miest plánujeme investíciu ďalších dva až 2,4 milióna eur, príjem predpokladáme asi 900.000 eur,“ uviedol Žák.

Ako dodal, z toho vidieť, že to pre mesto nie je najmä otázka peňazí, ale najmä otázka regulácie. Medziročne podľa neho stúpol počet vozidiel registrovaných v Trenčíne o štyri percentá. Nárast počtu motorových vozidiel v meste je neustály.

„Mesto nedokážeme nafúknuť, takže okrem výstavby nových parkovacích miest musí prísť aj regulácia. Ak pôjdu všetky procesy bez problémov, radi by sme reguláciu parkovania spustili na jeseň tohto roku aj na sídlisku Juh a na ďalších dvoch častiach sídliska Sihoť,“ doplnil viceprimátor s tým, že počet parkovacích miest by mal v Trenčíne v budúcnosti stúpnuť zo súčasných 4400 na 8800.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM