Rôzne

V Trenčíne môžu pribudnúť nové nabíjacie stanice: Plánujú sa v štyroch častiach

Mesto Trenčín chce vybudovať štyri nabíjacie stanice pre elektromobily. Poslanci schválili žiadosť.

Ilustračný obrázok k článku V Trenčíne môžu pribudnúť nové nabíjacie stanice: Plánujú sa v štyroch častiach
Zdroj: TASR

Mesto Trenčín chce vo všetkých štyroch mestských častiach vybudovať verejne prístupné nabíjacie stanice pre elektromobily. Mestské zastupiteľstvo v utorok (27. 8.) schválilo predloženie žiadostí o dotáciu od Ministerstva hospodárstva SR pre mesto a tri mestské rozpočtové organizácie.

Podľa trenčianskeho viceprimátora Jána Forgáča sa o dotáciu budú uchádzať nielen mesto, ale aj mestské rozpočtové organizácie Mestské hospodárstvo a správa lesov, Sociálne služby mesta Trenčín a Školské zariadenia mesta Trenčín.

„Mesto a mestské rozpočtové organizácie môžu žiadať o dotáciu maximálne 5000 eur, chcem do každej mestskej časti osadiť jednu nabíjačku s dvomi pripojeniami. Zatiaľ nie je presne určené, na akých miestach konkrétne nabíjacie stanice budú,“ priblížil Forgáč.

Podľa jeho slov je to najmä služba pre občanov, ktorí bývajú v bytovkách a nemajú možnosť zadovážiť si sami elektronabíjaciu stanicu tak ako majitelia rodinných domov.

Ako dodal, nabíjacie stanice majú nejakú požiadavku na infraštruktúru, nie je ich preto možné osadiť kamkoľvek. Po osadení staníc nebudú majitelia elektromobilov za nabíjanie niekoľko mesiacov platiť, neskôr budú platiť len za spotrebovanú elektrickú energiu.

Nabíjacie stanice by malo mesto postaviť do šiestich mesiacov od získania dotácie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM