Rôzne

Vačková, Barteková, Petraník či Bača: Pekné gesto osobností v Trenčianskom kraji

Parasport24 tour pomohol tisíckami eur hendikepovaným a sociálne slabým. Takto to prebehlo v tomto ročníku.

Ilustračný obrázok k článku Vačková, Barteková, Petraník či Bača: Pekné gesto osobností v Trenčianskom kraji
Zdroj: TASR

Desiatky cyklokilometrov naprieč Trenčianskym samosprávnym krajom a 5000 eur rozdelených sociálne slabým rodinám má za sebou 13. ročník benefičného projektu Parasport24 tour. Pelotón zložený z hendikepovaných športovcov a známych osobností odštartoval 31. mája a skončil sa 3. júna vo Vršatskom Podhradí v Ilavskom okrese.

Zastávky

Ako informoval organizátor podujatia Miroslav Buľovský, naprieč Trenčianskym krajom pomáhali vďaka rôznym grantom, partnerom a akciám hendikepovaným a sociálne slabým aj Zuzana Vačková, Danka Barteková, Jakub Petraník a prvýkrát Juraj Bača.

Parasport24 tour mal zastávky v obciach Zamarovce, Nemšová, Mikušovce, Skalka nad Váhom a v kúpeľoch Trenčianske Teplice. Tento rok prešli cyklisti z dôvodu pandémie „len“ desiatky kilometrov.

Skvelá atmosféra

„Každý rok je atmosféra skvelá. A to hlavne preto, že sa snažím do nášho tímu vyberať ľudí, ktorí sú naladení robiť veci podobne ako ja, s pozitívnou emóciou. Bolo nás spolu 40 a každý prispel rovnako sebou a spoločne sme pomáhali. A vytvárali tak opäť niečo pre ľudí. Všetci sme plní skvelých zážitkov spoločne s ľuďmi, ktorým sme pomáhali,“ uviedol Buľovský.

Občianske združenie Parasport24 vzniklo v roku 2006 a venuje sa organizácii rôznorodých projektov na podporu ľudí s hendikepom, ktorí ako jednotlivci majú obmedzené podmienky na získavanie finančných a iných prostriedkov na vlastný rozvoj. Tento rok plánuje Parasport24 od septembra ďalšie prednášky po stredných školách. V novembri chystá ôsme pokračovanie projektu Hudba bez bariér, tentoraz v Spišskej Novej Vsi s hlavným účinkujúcim Tomášom Klusom.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM