Hokej

Víťazná séria pokračuje: Trenčania poľavili až za stavu 7:0

Hokejisti HK Dukla Trenčín zvíťazili v piatkovom zápase 35. kola Tipos extraligy doma nad HK Nitra 7:3 a natiahli víťaznú sériu na šesť stretnutí.

Ilustračný obrázok k článku Víťazná séria pokračuje: Trenčania poľavili až za stavu 7:0
51
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Stretnutie tímov s rôznymi formami bol v úvode vyrovnaný. V 3. minúte mohol otvoriť skóre pri prečíslení z druhej vlny Sojčík, no zblízka trafil Cowleyho len do ruky. Väčšia aktivita bola na domácich hokejkách. V 6. minúte sa Dukla ujala vedenia. Na využitie presilovej hry potrebovala iba šesť sekúnd, keď sa tradične tvrdou strelou od modrej čiary presadil Ackered.

„Corgoni" následne zatlačili „vojakov" pred Karjalainena. Ten však svoj tím podržal. Keď náznaky tlaku Nitry opadli, opäť udrelo pred Cowleym. V 14. minúte mal po prihrávke od modrej čiary Hecl neskutočne veľa času a priestoru, aby namieril nad brankárovu lapačku. Nitriansku skazu v úvodnej dvadsaťminútovke dokonal v 17. minúte Lemcke skrytou strelou od modrej čiary, keď sa puk na Cowleyho prekvapenie zatrepotal v sieti.

Druhá tretina

V úvode druhej tretiny mohol streliť štvrtý gól Dukly Hecl. Nenamieril však presne. Na opačnej strane klziska mohol hostí do zápasu vrátiť Minárik, ale netrafil bránku. Následne sa vzruch z ľadovej plochy vytratil a ani jedno mužstvo si nedokázalo vytvoriť trvalejší tlak. V polovici zápasu šiel na trestnú lavicu kapitán Nitry Mezei.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Nitrania sa minút dobre bránili, napokon aj tak inkasovali. Po rýchlej rozohrávke šiel na Cowleyho Berisha a strelou zápästím prekonal gólmana hostí. Vydarenú kombinačnú akciu predviedli Trenčania v 37. minúte. Na jej konci bol Kettunen, ktorý poslal puk do opustenej brány Nitry. To už nevydržal Cowley a nechal sa vystriedať Marinovom. Ten si čisté konto udržal iba 11 sekúnd, keď mu gólový pozdrav z pravého kruhu poslal Valach.

Tretia tretina

V 45. minúte hrala Dukla presilovú hru. Od modrej čiary vystrelil Starosta, jeho pokus šikovne tečoval Okuliar a bolo už 7:0.

Nepriestrelnosť gólmana Karjalainena vydržala do 50. minúty. Po samostatnom nájazde znížil Tvrdoň. O pol minúty ťahal puk zo siete domáci brankár znova. Dôraz pred bránkoviskom prejavil Žitný a znížil na 2:7. Hostia napokon z Trenčína neodišli s debaklom. V 53. minúte upravili na konečných 7:3, keď sa v presilovej hre presadil Tvrdoň. V stretnutí bohatom na góly sa z troch bodov tešila Dukla, ktorá natiahla víťaznú sériu už na šesť stretnutí.

Sumár

HK Dukla Trenčín – HK Nitra 7:3 (3:0, 3:0, 1:3)

Góly: 6. Ackered (Hecl), 14. Hecl (Urban, Paukovček), 17. Lemcke (Sádecký, J. Švec), 32. Berisha (Paukovček, Hecl), 37. Kettunen (Lemcke, Ackered), 37. Valach (Chromiak, Rajnoha), 45. Okuliar (Starosta, Chromiak) – 50. Tvrdoň (Finlay, Mezei), 51. Žitný (Dauda), 53. Tvrdoň (Finlay, Slovák). Rozhodovali: Baluška, Korba – Vyšný, Gegáň, vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.
Trenčín: Karjalainen – Lemcke, Ackered, E. Švec, Starosta, Urban, Rajnoha, Pobežal – Bezúch, Paukovček, Hecl – Kettunen, Rehuš, Okuliar – Chromiak, Valach, Reddick – Sádecký, J. Švec, Sojčík – Berisha
Nitra: Cowley (37. Marinov) – Vitáloš, Mezei, Nemec, Švarný, Bodák, Ege, Hřebíček, Šramaty – Finlay, Slovák, Tvrdoň – Molnár, Dauda, Kollár – Fominykh, Foget, Žitný – Múčka, Šiška, Minárik

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM