Rôzne

Vlakom už neslúži, ale bude Trenčanom: Veľké plány so starým železničným mostom

Starý železničný most v Trenčíne bude majetkom mesta, ktoré s ním má svoje plány. Čo z neho bude a kedy?

Ilustračný obrázok k článku Vlakom už neslúži, ale bude Trenčanom: Veľké plány so starým železničným mostom
Zdroj: Mesto Trenčín

Starý železničný most v Trenčíne sa stane majetkom mesta. Ako sme vás už informovali, na odkúpenie objektu od Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) vyčlenila vláda SR na svojom januárovom rokovaní sumu 465 000 eur.

Starý železničný most spája centrum mesta s pravým brehom Váhu. Už v súčasnosti ide o frekventovanú spojnicu prostredníctvom lávky popri moste. Mesto z neho chce podľa primátora Richarda Rybníčka urobiť kolonádový pobytový zelený most s aktivitami na relax a oddych.

„Chceme využiť i jeho hornú nosnú konštrukciu na priestor na šport, vyhliadku a ďalšie aktivity. Na moste počítame i s výraznou výsadbou zelene. Nie je to však otázka tohto ani budúceho roka. Najskôr je dôležité dotiahnuť prevod do majetku mesta a hneď potom môžeme objednať štúdiu i projektovú dokumentáciu podľa našich zadaní,“ doplnil primátor.

Most je po modernizácii železnice v Trenčíne mimo prevádzky a ŽSR ho neplánujú ďalej využívať. Mesto už dlhší čas deklarovalo záujem získať ho do majetku a premeniť ho na promenádový zelený most pre chodcov a cyklistov.

„Som naozaj rád, že premiér Peter Pellegrini dodržal svoj sľub z 11. októbra minulého roku, keď som mu vysvetlil náš strategický záujem o most a požiadal som ho o pomoc v tejto veci. Pre naše mesto je to dobrá správa,“ reagoval na rozhodnutie vládneho kabinetu Rybníček.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM