Krimi

Muž (29) sa pred jazdou zdrogoval, stopli ho policajti: Snažil sa ujsť, potom išiel s pravdou von

Policajtom sa na ňom niečo nezdalo. Bol vraj nervózny a mal aj záchvaty hnevu.

Ilustračný obrázok k článku Muž (29) sa pred jazdou zdrogoval, stopli ho policajti: Snažil sa ujsť, potom išiel s pravdou von
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Hliadka Obvodného oddelenia z Bánoviec nad Bebravou v nočných hodinách spozorovala motorové vozidlo Jeep, ktoré, podľa policjnej správy, na Trenčianskej ulici rýchlou a bezohľadnou jazdou zo strany na stranu ohrozovalo ostatných účastníkov cestnej premávky.

Preto policajti vodiča zastavili a skontrolovali. „Mladý, 28-ročný vodič javil viditeľné známky, že je pod vplyvom omamných látok. Na otázky policajtov odpovedal nesúvisle, bol podráždený, nevedel obstáť na mieste, bol motoricky nepokojný a mal záchvaty hnevu,“ informujú policajti na sociálnej sieti.

Hliadka mladého vodiča vyzvala, aby sa podrobil dychovej skúške. Tá však bola negatívna. Preto ho policajti vyzvali, aby sa podrobil odberu biologického materiálu na zistenie iných omamných a psychotropných látok v tele. To však aj po opakovanom poučení odmietol.

Policajti následne vodiča v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode, nakoľko sa dopustil prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.

To však ešte nebolo všetko! „Nakoľko vodič kládol aktívny odpor, pokúšal sa policajtom ujsť, boli voči nemu v zmysle zákona použité donucovacie prostriedky. Neskôr sa mladý vodič policajtom priznal, že užil pred jazdou extázu a pervitín,“ dodávajú muži zákona.

Obdobného skutku sa podľa policajtov dopustil už v minulosti. Viedol motorové vozidlo pod vplyvom drog za čo mu bol zadržaný vodičský preukaz. O tom, aký trest mu bude uložený rozhodne súd.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM