Lenka Merava Rôzne

VOP Trenčín si už mesiace neplní pohľadávky voči veriteľom

Vojenský opravárenský podnik (VOP) v Trenčíne si už mesiace neplní pohľadávky voči veriteľom. Od začiatku septembra je pod súdnou ochranou, čo znamená, že nemôže ísť ani do konkurzu. Minister obrany chce aj napriek finančným problémom podnik zachovať

Státisíce eur dlhuje VOP viacerým firmám. Tie sa neúspešne snažia dostať k svojim peniazom už niekoľko mesiacov. Podnik je totiž v reštruktura­lizácii. VOP Trenčín má viac ako 400 zamestnancov, mnohí z nich sa obávajú o prácu. Či sa vedenie rozhodne vzhľadom na insolventnosť prepúšťať, zatiaľ známe nie je.
To, či štát na seba preberie dlhy, ktoré v súčasnosti má jeho akciová spoločnosť, zatiaľ rezort obrany nekomentuje. Minulý týždeň si veritelia zvolili predsedu, ktorý bude s vedením spoločnosti vyjednávať. „Ten zastupuje záujmy ľudí, ktorým VOP v Trenčíne dlží peniaze,“ uviedol pre televíziu vedúci tlačového oddelenia Ministerstva obrany (MO) SR Ivan Rudolf.
Kedy a v akej výške dostanú ľudia svoje peniaze späť, zatiaľ jasné nie je. Do konca roka to však určite nebude. Všetko je nateraz v rukách reštrukturali­začného správcu. „Ten by mal spolu s dlžníkom vypracovať takzvaný reštrukturalizačný plán. Odhadujeme, že by mohol byť hotový v prvých mesiacoch roka 2011,“ vyjadril sa Rudolf. Podľa informácií televízie nie je vylúčené, že v najbližších mesiacoch dôjde k zmene vedenia podniku.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM