Tlačové správy

Zákazníci McDonald's pre slovenské nemocnice vyzbierali rekordných 69 210 Eur

V každej reštaurácii McDonald‘s na Slovensku sa opäť konala obľúbená charitatívna akcia s názvom McHappy Day. Každý návštevník, ktorý si v piatok 13. októbra objednal svoje obľúbené hranolky, prispel do zbierky organizovanej pre neziskovú organizáciu Ronald McDonald House Charities.

Ilustračný obrázok k článku Zákazníci McDonald's pre slovenské nemocnice vyzbierali rekordných 69 210 Eur
Zdroj: McDonald’s

RMHC už takmer dvadsať rokov prispieva a zlepšuje podmienky na detských oddeleniach v detských nemocniciach na Slovensku. Vďaka zákazníkom, franšízantom a zamestnancom reštaurácií sa tento rok počas McHappy Day vyzbieralo rekordných 69 210 Eur.

Aj tento rok ste mohli počas úspešnej charitatívnej akcie McHappy Day urobiť radosť dvakrát – a to nielen sebe, ale aj hospitalizovaným deťom a ich rodinám, ale i nemocničnému personálu v slovenských nemocniciach. McHappy Day sa každoročne koná v reštauráciách McDonald's po celom Slovensku. V rámci jedného dňa môžu zákazníci prispieť polovicou sumy za každú objednávku hranolčekov na dobrú vec a podporiť tak projekty neziskovej organizácie Ronald McDonald House Charities (RMHC).

Zdroj: McDonald’s

Tento rok pripadol McHappy Day na piatok 13-teho, ktorý sa ukázal byť v tomto prípade ozaj šťastným dňom, pretože sa podarilo vyzbierať historicky najvyššiu sumu 69 210 Eur, čím sa zároveň podarilo prekonať minuloročný rekord 49 003 Eur. „Veľmi si vážime, že naši zákazníci spolu s nami opäť podali pomocnú ruku malým pacientom a ich rodinám. Tento rok sa nám práve vďaka ich pomoci podarilo vyzbierať za všetky objednané hranolky počas celého dňa rekordnú čiastku 69 210 eur. Táto čiastka bude venovaná neziskovej organizácii Ronald McDonald House Charities na realizácie ďalších projektov v slovenských nemocniciach,“ hovorí Lucia Poláčeková, PR manažérka pre McDonald’s Slo­vensko a Česká republika. Ďalej dodáva, že podporu RMHC zo strany zákazníkov McDonald's cítia nielen v rámci akcie McHappy Day, ale aj počas celého roka. „McHappy Day býva spravidla jedna z najväčších charitatívnych zbierok, ktoré prebiehajú v našich reštauráciách. Poďakovanie tiež patrí všetkým zákazníkom, ktorí prispievajú počas celého roka napríklad aj prostredníctvom zaokrúhľovania platieb na samoobslužných kioskoch.“

Nezisková organizácia RMHC pomáha malým pacientom v slovenských nemocniciach práve prostredníctvom finančných prostriedkov vyzbieraných v reštauráciách už od roku 2003. Vďaka finančným príspevkom rekonštruuje a modernizuje nemocničné izby, spoločné priestory a oddychové zóny detských oddelení po celom Slovensku.

Zdroj: McDonald’s

Veľký dôraz tiež kladie na podporu rodín, ktorých deti sú hospitalizované. Verí, že čas strávený s rodinou v ťažkých chvíľach môže výrazne prispieť k rýchlejšiemu a efektívnejšiemu uzdraveniu detí. Za takmer 20 rokov svojej existencie organizácia pomohla už 11 nemocniciam na Slovensku, pričom výška pomoci sa vyšplhala na viac ako 910-tisíc eur.

Ak ste počas McHappy Day nestihli navštíviť reštaurácie McDonald's a chceli by ste poslanie RMHC podporiť, môžete tak urobiť pri akejkoľvek objednávke v reštaurácii McDonald's. Zákazníci majú možnosť podporiť organizáciu RMHC prostredníctvom zaokrúhľovania sumy za objednávku pri platbe na kioskoch, darovaním financií cez www.rmhc.sk, alebo jednoducho vhodiť príspevok do kasičky pri pokladniciach.

Ďalšími formami prímou pre RMHC sú 2 % z daní, ale aj príspevky priamo od spoločnosti McDonald’s a od rôznych darcov taktiež putujú na podporu pripravovaných projektov. Päť centov z každého predaného menu Happy Meal taktiež venujú franšízoví partneri. Navyše, počas leta prebieha druhá najväčšia charitatívna akcia známa ako Ručičky. Viac o samotnej organizácií a jej cieľoch nájdete na www.rmhc.sk.

Zdroj: McDonald’s

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: McDonald’s
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM