Krimi

Zločin počas núdzového stavu na Slovensku sa nevypláca: Čechom hrozí 15 rokov!

Polícia obvinila matku so synom z Českej republiky z falšovania peňazí. Kvôli núdzovému stavu im hrozí až 15 rokov väzenia.

Ilustračný obrázok k článku Zločin počas núdzového stavu na Slovensku sa nevypláca: Čechom hrozí 15 rokov!
Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Krajský policajný vyšetrovateľ z Trenčína obvinil 72-ročnú ženu a jej 46-ročného syna z Českej republiky zo zločinu pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov v súbehu s pokračovacím obzvlášť závažným zločinom podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva čiastočne v štádiu pokusu. Na Slovensku sa pokúšali uviesť do obehu falošné bankovky.

Ako informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Danka Adámiková, obvinení mali minimálne od augusta postupne navštevovať rôzne obchodné prevádzky v Trenčianskom a Žilinskom kraji, s úmyslom dať do obehu falzifikáty eurobankoviek nominálnych hodnôt 50 a 200 eur. Spôsobená škoda podvodom je vyčíslená na najmenej 850 eur.

„Dvojicu sa podarilo zadržať aj vďaka úzkej spolupráci s kriminalistami z Moravskosli­ezskeho kraja. Keďže obvinení sa skutkov dopustili sčasti aj počas núdzového stavu vyhláseného uznesením Vlády SR, hrozí im podľa zákona trest odňatia slobody až na 15 rokov,“ informuje hovorkyňa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM