Marek Vatraľ Kultúra Rôzne

Známe dediny v okrese Trenčín: Aké vianočné podujatia sa tam chystajú?

Na najkrajšie obdobie v roku sa pripravujú aj viaceré obce z nášho okresu. Podobne ako vo väčších mestách, aj tam budú prebiehať vianočné trhy a iné sviatočné podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Známe dediny v okrese Trenčín: Aké vianočné podujatia sa tam chystajú?
Zdroj: TASR

Vianočná nálada v podobe tradičných predvianočných trhov s bohatým programom a množstvom noviniek, ktoré s nimi súvisia nebude prevládať iba v našom meste. Najkrajšie sviatky roka si budú formou zaujímavých podujatí pripomínať aj obce v našom okrese. Pozreli sme sa na niekoľko známych obcí neďaleko nás, čo všetko tam v období adventu môžete zažiť.

Trenčianska Teplá

V najväčšej obci nášho okresu sa už zajtra 4. decembra môžete zúčastniť Vítania Mikuláša, ktoré sa uskutoční o 17:00 hod. na obecnom trhovisku Trenčianskej Teplej. Organizátori lákajú na vystúpenie skautských mažoretiek, stánky s výrobkami s tematikou Vianoc, vianočný punč či sladkosti pre najmenších.

14. decembra od 14:30 hod. tam ešte budú prebiehať Vianočné trhy na základnej škole.

Drietoma

Bohatý predvianočný program sa chystá aj v obci Drietoma. Vianočné trhy a rozsvietenie vianočného stromčeka sú naplánované na 7. decembra so začiatkom od 10:00 hod. Na podujatí nebudú chýbať krásne vianočné dekorácie, ozdoby, darčeky, chutná kapustnica, dobrý punč či varené víno a rozsvietenie vianočného stromčeka s Drietomankou a Mikulášom.

16. decembra sa tam ešte pripravuje Vianočný koncert, ktorý začne o 15:00 hod. v obecnej kinosále. Na podujatí vystúpia domáce hudobné zoskupenia.

Kostolná – Záriečie

Rozsvietenie vianočného stromčeka prebehne 5. decembra o 17:00 hod pri obecnom úrade obce. Súčasťou podujatia bude aj príchod Mikuláša, ktorý poteší všetky dobré deti.

Dolná Súča

Mikulášske popoludnie pre deti sa tu bude konať 5. decembra o 17:30 hod. v kinosále obce. Počas programu sa bude premietať aj pekná kreslená rozprávka. Ďalšie zaujímavé podujatie pod názvom Vianočný bazár sa tu uskutoční 15. decembra o 15:00 hod. na námestí obce. Pre návštevníkov je pripravený kultúrny program a vianočné špeciality.

Omšenie

Bohatý predvianočný program sa chystá aj v obci Omšenie. Už 9. decembra od 14:00 hodiny tu bude prebiehať Mikulášsky jarmok. Podľa organizátorov si tam môžete zakúpiť vianočné ozdoby a chýbať nebudú ani chutné špeciality, varené vínko, vianočný punč či mikulášsky grog.

Počas celého adventného obdobia budú v obci prebiehať aj tematické vianočné vystúpenia detí zo základných či materských škôl.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM