Monika Földešiová Krimi

Advokáta Viktora K. prepustili z väzby

Advokáta Viktora K., ktorého zadržali priamo na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku po pojednávaní v kauze sýkorovcov, dnes prepustili z väzby. Rozhodol o tom Krajský súd v Trenčíne.

„Senát Krajského súdu v Trenčíne zrušil rozhodnutie sudkyne Okresného súdu Trenčín a obvineného prepustil z väzby,“ povedal TASR hovorca súdu Roman Tarabus. Dodal, že podľa senátu krajského súdu nie sú splnené zákonné podmienky na vzatie obvineného do väzby, pretože skutok tak, ako je uvedený v uznesení o vznesení obvinenia, nevykazuje znaky trestného činu marenia spravodlivosti.
Polícia k obvineniu podrobnosti neposkytuje, nie je teda verejnosti známe, čoho sa Viktor K. mal dopustiť. „V tejto chvíli prebieha trestné konanie, preto nie je možné poskytnúť žiadne informácie. Akékoľvek informácie by mohli zmariť, alebo sťažiť objasnenie a vyšetrenie veci,“ povedal hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Hovorca nepotvrdil, či Križiakovo obvinenie súvisí s listom, ktorý mal poslať údajný boss banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák prokurátorovi v kauze sýkorovcov. V ňom údajne tvrdil, že ho advokát usmerňoval, ako má vypovedať pred súdom.
V kauze sýkorovcov ŠTS vyniesol verdikt. Desať mužov odsúdil na tresty od troch do 24 rokov väzenia. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný. Obvinení sú stíhaní za zosnovanie zločineckej skupiny, vydieračský únos, vyberanie výpalného, podvod, nedovolené ozbrojovanie a iné trestné činy.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM