Marek Vatraľ Správy

Alkoholu na verejnosti v Trenčíne odzvonilo: Kde a kedy to nebude platiť?

Používanie a podávanie alkoholických nápojov je už v Trenčíne podľa informácií radnice zakázané. Aká bude výška pokuty za porušenie zákazu?

Ilustračný obrázok k článku Alkoholu na verejnosti v Trenčíne odzvonilo: Kde a kedy to nebude platiť?
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Používanie a podávanie alkoholických nápojov je v Trenčíne zakázané. Podľa oficiálnej web stránky mestskej radnice o tom hovorí Všeobecne záväzné nariadenie č.11/2018 o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov, ktoré je účinné od 16. októbra 2018.

„Zákaz neplatí počas silvestrovskej noci od 31. decembra od 20.00 h do 1.januára do 4.00 h. Ďalej na športových podujatiach, zhromaždeniach a verejných kultúrnych podujatiach, kde je dovolené podávanie a požívanie piva a vína, v priestoroch povolených terás, ktoré poskytujú pohostinské a reštauračné služby, na miestach, kde sa konajú príležitostné trhy a zákaz neplatí ani v priestoroch oficiálnych ohnísk v lesoparku Brezina,“ informuje mesto Trenčín.

Porušenie zákazu fyzickou osobou bude podľa informácií mesta posudzované ako priestupok. Naopak, porušenie zákazu právnickou či fyzickou osobou oprávnenou na podnikanie sa bude posudzovať ako správny delikt, za ktorý môže mesto uložiť pokutu do 6 638 eur.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM