Kultúra Rôzne

Bezplatný vstup do Trenčianskeho múzea: Tieto vekové kategórie sa môžu tešiť

Dôvodom bezplatného vstupu je zvýšenie záujmu, informovanosti a vzdelania detí. Aké časti múzea budú pre nich prístupné zadarmo?

Ilustračný obrázok k článku Bezplatný vstup do Trenčianskeho múzea: Tieto vekové kategórie sa môžu tešiť
Foto: Marek Vatraľ

S výnimkou Trenčianskeho hradu budú mať od 1. októbra deti do 15 rokov voľný vstup do všetkých objektov Trenčianskeho múzea. Dôvodom je snaha o zvýšenie záujmu, informovanosti a vzdelania detí a mládeže v oblasti histórie a dejín, ktoré sa viažu k významným osobnostiam.

Ako informovala Alžbeta Brieda Holubková z oddelenia marketingu a komunikácie Trenčianskeho múzea, bezplatne môžu deti navštíviť Trenčianske múzeum v Trenčíne – Župný dom, Katov dom a Karner sv. Michala na Matúšovej ulici v Trenčíne, Podjavorinské múzeum v Novom Meste nad Váhom, Kúriu Ambrovec v Beckove, Draškovičovský kaštieľ v Čachticiach, Rodný dom Ľ. Štúra a A. Dubčeka v Uhrovci a Pamätnú izbu Ľudmily Podjavorinskej v Bzinciach pod Javorinou.

„V nadväznosti na toto rozhodnutie veríme a dúfame aj vo zvýšenú spoluprácu s pedagogickými pracovníkmi škôl a iných vzdelávacích inštitúcií, ktorí budú mať záujem o návštevu našich expozícií počas výučbových hodín v rámci predmetov ako dejepis, vlastiveda alebo slovenský jazyk a literatúra. Rovnako chceme týmto krokom podporiť návštevu nielen širokej verejnosti, ale hlavne rodín s deťmi,“ doplnila Brieda Holubková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM