Kultúra

Centrum Bánoviec nad Bebravou ožije JARMOKOM: Pripravený je aj kultúrny program

Jarný jarmok bude spojený so stavaním mája. Čo sa počas najbližšieho víkendu chystá?

Ilustračný obrázok k článku Centrum Bánoviec nad Bebravou ožije JARMOKOM: Pripravený je aj kultúrny program
Zdroj: Dnes24.sk

Do centra Bánoviec nad Bebravou sa po viac ako dvoch rokoch vracia jarmok. Podujatie, ktoré sa uskutoční 30. apríla a 1. mája, bude tento rok spojené s tradičným ručným stavaním mája. Vztýčia ho dobrovoľní hasiči z mesta a Žitnej-Radiše. Informovalo o tom Mestské kultúrne stredisko (MsKS) v Bánovciach nad Bebravou.

Viac správ zo Slovenska

Remeselná zóna

Jarný bánovský jarmok opäť ponúkne remeselnú zónu, ktorá sa bude nachádzať pred kostolom.

„Nebudú chýbať varešky, medovníky, keramika, tkané koberce, maľované tričká či výrobky z drôtu. Aj ostatná ponuka stánkov bude široká, od dáždnikov, oblečenia, korenín až po trdelníky," uviedlo MsKS.

Mohlo by vás zaujímať

Kultúrny program

Priestor pred poliklinikou zase bude patriť kolotočom a stánkom s občerstvením. Kultúrny program 30. apríla ponúkne okrem stavania mája vystúpenia folkloristov. „Predvedú sa Senior Tatrovák, Drienovček a Bebran, moderný tanec zastúpia Liberta z centra voľného času, ale aj Ars Akademy a latinsko-americké tance Salsa BN. Z Ars Akademy si návštevníci budú môcť vypočuť aj talentovaných hudobníkov a spevákov. V programe vystúpia i kapely Dostavník a Creeping Whale," priblížilo MsKS.

Program 1. mája bude venovaný aj deťom a ponúkne tanečné vystúpenie Muzety a predstavenie na chodúľoch. Na záver sa predstaví Dychová hudba Boboťanka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM