Rôzne

COVID-19: Zariadenie v Trenčíne uzavreli, nariadili karanténu!

V zariadení sociálnych služieb na Piaristickej ulici v Trenčíne bol pozitívne testovaný klient. Prinášame viac.

Ilustračný obrázok k článku COVID-19: Zariadenie v Trenčíne uzavreli, nariadili karanténu!
Zdroj: Mesto Trenčín

Zariadenie sociálnych služieb mesta Trenčín na Piaristickej ulici je od dnes uzatvorené a klienti i zamestnanci sú v karanténe. Informovala o tom hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová s tým, že dôvodom je pozitívne testovaný klient na ochorenie COVID-19.

71-ročný muž

„Ten zostal v zariadení, jeho zdravotný stav je bez komplikácií. Postupne testujú vyše 130 klientov zariadenia a asi 70 zamestnancov,“ povedala.

Pozitívne testovaný bol podľa jej slov 71-ročný muž, ktorý nevykazoval známky ochorenia. „Je fajčiarom a lekárke mestského sociálneho zariadenia sa javilo, že jeho kašeľ je iný, ako bežne. Poslala ho na testy a tie, žiaľ, potvrdili ochorenie,“ uviedla riaditeľka Sociálnych služieb mesta Trenčín Edita Prekopová.

Čakajú na testy

Mestskej polícii sa podľa Ságovej podarilo veľmi rýchlo nájsť osoby, s ktorými bol v ostatnom čase v priamom kontakte. „Dvaja muži a jedna žena sú v izolácii a tiež čakajú na testy,“ ozrejmila.

V zariadení sociálnych služieb na Piaristickej ulici sú návštevy aktuálne zakázané, epidemiologické opatrenia sú v ňom sprísnené podľa pokynov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trenčíne. Na základe výsledkov, z ktorých väčšina by mala byť známa už zajtra, bude pravdepodobne zasadať krízový štáb mesta. Doplnila trenčianska hovorkyňa.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM