Filip Chudý Krimi

Cyklista (60) sa vraj zastavil na jeden… Natankoval 2,71 promile a prešiel 20 km

Polícia informovala o neuveriteľnom hazarde cyklistu, ktorý išiel „svojským“ štýlom takmer 20 km. Čo mu za to hrozí?

Ilustračný obrázok k článku Cyklista (60) sa vraj zastavil na jeden… Natankoval 2,71 promile a prešiel 20 km
Zdroj: TASR

Policajti obvodného oddelenia zo Starej Turej popoludní spozorovali cyklistu jazdiaceho „svojským“ štýlom, zo strany na stranu. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne na svojej facebookovej stránke s tým, že preto ho predpísaným spôsobom zastavili a skontrolovali.

Nakoľko podľa polície jeho spôsob jazdy nasvedčoval tomu, že jazdí pod vplyvom alkoholu, podrobili ho dychovej skúške. „Dychová skúška u 60-ročného cyklistu bola pozitívna. Nafúkal 1,30 mg/l, čo predstavuje 2,71 promile alkoholu,“ pripojili.

„Policajtom uviedol, že sa zastavil v pohostinstve na pohárik. Podľa výsledku dychovej skúšky, tých pohárikov bolo podstatne viac. Aj napriek tomu však na bicykli prešiel takmer 20 km a je len šťastím, že nespôsobil dopravnú nehodu,“ konštatovalo KR PZ v Trenčíne.

Policajti následne s cyklistom spísali správu o výsledku objasňovania priestupku. „V správnom konaní mu hrozí pokuta až do 800 €,“ doplnili muži zákona.

Polícia upozorňuje cyklistov, že aj pre nich platia rovnaké sankcie za priestupok spáchaný požitím alkoholických nápojov (aj nad 1 promile). „Okrem prípadov, keď cyklisti jazdia v zastavanom území obce a po cestičke určenej pre cyklistov, a ak množstvo alkoholu pri dychovej skúške neprekročí hodnotu 0,24 mg/l (po prepočítaní 0,50 promile). Zákaz činnosti viesť motorové vozidlá nemožno uložiť vodičovi nemotorového vozidla,“ dodala polícia.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM