Filip Chudý Rôzne

Dážď spôsobuje problémy: Voda zaplavuje cestu do obce, platia viaceré výstrahy

Voda z poľnohospodárskej pôdy čiastočne zaplavuje prístupovú cestu do obce Uhrovec. Už pripravujú opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Dážď spôsobuje problémy: Voda zaplavuje cestu do obce, platia viaceré výstrahy
Zdroj: TASR/František Iván

Vytrvalý dážď v pondelok spôsobuje problémy v Uhrovci (okres Bánovce nad Bebravou). Voda z poľnohospodárskej pôdy čiastočne zaplavuje prístupovú cestu do obce. V iných obciach v okrese je situácia zatiaľ v poriadku. Informoval o tom vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Bánovciach nad Bebravou Marián Baláž.

„Prístupovú cestu do Uhrovca čiastočne zaplavuje voda z poľnohospodárskej pôdy, z kanálov. Pripravujú sa tam opatrenia. Vie o tom správca toku, ktorého sa to týka, ako aj správca cesty," uviedol Baláž.

Cesta je podľa neho prejazdná, no je na nej veľa vody. „Na území obce nie je až taký adekvátny problém, situáciu obec zatiaľ monitoruje. Správca toku zatiaľ nechce požiadať okresný úrad o vyhlásenie stupňa povodňovej aktivity. Či sa to nezmení za hodinu, za dve, je otázne. Padlo veľa vody," dodal.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) zverejnil hydrologickú výstrahu tretieho stupňa pre okres Bánovce nad Bebravou. Pričom tretí stupeň povodňovej aktivity platí na riekach Bebrava a Radiša. Výstrahy platia aj pre ostatné okresy Trenčianskeho kra­ja.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM