Rôzne

Deratizácia v Trenčíne sa začala: Mesto upozorňuje psíčkarov na nebezpečenstvo

V Trenčíne sa začala pravidelná jesenná likvidácia hlodavcov na verejnej zeleni a v kanalizácii. Deratizácia potrvá do 25. októbra.

Ilustračný obrázok k článku Deratizácia v Trenčíne sa začala: Mesto upozorňuje psíčkarov na nebezpečenstvo
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala hovorkyňa mesta Erika Ságová, deratizáciu priestranstiev verejnej zelene na približne 110 hektároch vrátane stojísk odpadových nádob na verejnej zeleni a objektov v majetku mesta zabezpečí mesto Trenčín prostredníctvom spoločnosti Asana. V rovnakom termíne vykoná na území mesta deratizáciu verejnej kanalizácie aj spoločnosť Trenčianske vodárne a kanalizácie.

Deratizovať sa budú verejné plochy zelene na sídlisku Kvetná, Zámostie – Nové Zlatovce, Zlatovce, Zámostie – pred železnicou, Juh, Centrum – Dolné mesto, bytovky pri Leoni, Noviny, Sihoť I, II, III, IV, Pod Sokolice, Kubrá, Kubrica a Opatová.

Mesto upozorňuje majiteľov domácich zvierat, aby zabezpečili zabránenie ich kontaktu s návnadami.

„Útvar stavebný a životného prostredia zároveň vyzýva všetky povinné osoby, bytové družstvá, bytové spoločenstvá, poľnohospodárske družstvá, podniky, prevádzky podnikania a organizácie, ktoré spravujú objekty na území mesta Trenčín, ako aj vlastníkov bytových domov a objektov, užívateľov nehnuteľností a pozemkov, aby si splnili povinnosť podľa zákona o ochrane verejného zdravia a zabezpečili reguláciu živočíšnych škodcov vo svojich objektoch, ich okolí a prípojkách kanalizácie pred objektmi,“ zdôraznila hovorkyňa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM