Rôzne

V Trenčín pribudnú ZÓNY 30: PREHĽAD 23 ulíc, kde sa obmedzí rýchlosť na minimum

Vodiči sa musia pripraviť na zmenu. V meste pribudnú ďalšie lokality maximálne s 30-kilometrovou rýchlosťou.

Ilustračný obrázok k článku V Trenčín pribudnú ZÓNY 30: PREHĽAD 23 ulíc, kde sa obmedzí rýchlosť na minimum
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš

Po obmedzeniach maximálnej povolenej rýchlosti na 30 kilometrov za hodinu na niektorých uliciach v Trenčíne dôjde v najbližších týždňoch k obmedzeniu rýchlosti aj na uliciach medzi nemocnicou a centrom mesta a takmer na celom sídlisku Juh.

Medzi nemocnicou a centrom

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, mesto už v minulosti zaviedlo zóny 30 na niektorých uliciach v obytnej štvrti v dolnom meste, ale aj na uliciach Hviezdoslavova a Horný Šianec a nedávno na Sihoti I.

„Zníženie rýchlosti maximálne na 30 kilometrov za hodinu sa v najbližších týždňoch dotkne územia medzi nemocnicou a centrom Trenčína. Pôjde o ulice K dolnej stanici, Jesenského, Kuzmányho, Moyzesova, Kmeťova, Kollárova, Súdna, Piaristická, Bernolákova, Horný Šianec, Jilemnického. V zóne 30 budú zachované hlavné a vedľajšie cesty, na križovatkách zostanú značky upravujúce prednosť v jazde,“ uviedla hovorkyňa.

Viac správ zo Slovenska

Sídlisko Juh

Zóny 30 pribudnú podľa nej do konca roka aj takmer na celom sídlisku Juh. V území takzvaného dolného Juhu pôjde o ulice Mateja Bela, Lavičková, Kyjevská a Južná. Horný Juh bude tiež v znamení zníženej rýchlosti na na uliciach J. Halašu, Šmidkeho, Novomeského, Západná, Vansovej, Bazovského, Liptovská a Šafárikova.

„Upravená maximálna rýchlosť na 30 kilometrov za hodinu funguje desiatky rokov vo viacerých európskych mestách ako efektívny spôsob na zvýšenie bezpečnosti a plynulosti dopravy tam, kde prevláda bývanie a kde nie sú žiadne tranzitné ťahy,“ doplnila Ságová s tým, že zámer mesta schválil dopravný inšpektorát.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM