Hokej

Extraligové prekvapenie: Posledný Trenčín porazil lídra z Popradu, FOTO

V športe často neplatia papierové predpoklady, čo sa ukázalo aj pod Čákovým hradom, kde posledný porazil prvého.

Ilustračný obrázok k článku Extraligové prekvapenie: Posledný Trenčín porazil lídra z Popradu, FOTO
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Hokejisti domáceho HK Dukla Trenčín zvíťazili v piatkovom stretnutí 6. kola Tipos extraligy nad HK Poprad 3:2. Trenčín získal druhé víťazstvo v sezóne a odlepil sa z dna tabuľky. Líder utrpel druhú prehru v ročníku.

Prvá tretina

Napriek zaujímavému priebehu v prvej tretine diváci góly nevideli. Priebeh hry nezodpovedal faktu, že posledná Dukla hostí lídra. Domáci už v 3. minúte mohli ísť do vedenia, Beták ale neuspel v samostatnom nájazde na Tomeka. V 9. minúte nastrelil Rehuš tyčku popradskej brány po strieľanej prihrávke od spoluhráča.

V druhej časti úvodného dejstva hostia prebrali aktivitu, museli si však dávať veľmi dobrý pozor na dobiedzajúcich Trenčanov. V 17. minúte po dobrej práci Matúša Paločka nepremenil šancu Jevoš. A pár sekúnd pred prvou sirénou sa nepresadil v šanci ani Bjalončík, keď sa mu domáca obrana rozostúpila, ale jeho strela za Bownsa nezapadla.

Druhá tretina

Poprad vstúpil do druhej tretiny aktívne, od jej začiatku priebeh poznačili viaceré vylúčenia na oboch stranách. Trenčín početnú výhodu využil v 28. minúte, keď do Mikyskovej strieľanej prihrávky vložil hokejku jeden z Popradčanov a puk skončil za Tomekom.

Viac správ zo Slovenska

Aj v ďalšom priebehu sa trestné lavice plnili na oboch stranách a rodili sa aj príležitosti. No Tybor vedenie Dukly nezvýšil a Dalhuisen ani Mešár nevyrovnali. V 39. minúte pár sekúnd po návrate jedného z Popradčanov z trestnej lavice urobil pri vyvážaní puku z obrannej tretine chybu Krajčovič. Bjalončík mu zobral puk a vyrovnal.

Tretia tretina

Tretia tretina sa mohla začať tak, ako sa skončila druhá. Po návrate Popradčana z trestnej lavice sa do veľkej šance dostal Bjalončík, ale výborný Bowns opäť raz spoluhráčov zachránil. Na druhej strane sa neujal pokus Honzeka. Hra sa prelievala z oboch strán, po dvanástich menších trestoch z druhej tretiny už boli obaja súperi disciplinovanejší.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

V 49. minúte išiel na lavicu hanby domáci Mikyska za hákovanie, Trenčín oslabenie prežil a krátko na to gólovo udrel. Mikyska napravil chybu, za bránkou Popradu vybojoval puk, jeho prihrávku ešte nevyužil Paukovček, ale Tybor už do odkrytej brány áno – 2:1. Uplynulo len 16 sekúnd a Trenčín udrel tretíkrát, Tybor spoza bránky našiel 16-ročného Honzeka, ktorý rutinérskou strelou vystavil Tomeka do pozície štatistu. Vicemajster sa vrhol do útoku, riskoval a v 60. minúte sa predsa presadil vďaka Dalhuisenovi, vyrovnať sa mu už ale nepodarilo.

Hlasy trénerov

Ján Pardavý, tréner Trenčína: „Dúfam, že víťazstvo nám pomôže a vyhráme aj nasledujúci zápas. Potrebujeme totiž zbierať body. Tieto tri sú odmenou za výborný zápas. Kabína bola odhodlaná, boli sme obetaví a aktívni a dali sme aj góly. Tretí nás upokojil, potom sme to ale nechali zdramatizovať. Podržal nás brankár, myslím si, že máme najlepšiu dvojicu brankárov v lige.“

Peter Mikula, tréner Popradu: „Domácim treba zagratulovať. Hrali dobre. Určite ich hra nezodpovedá tomu, že boli poslední. My sme dnes neboli dobrí na puku, nemali sme silnú medzihru a nevyužili sme veľa presiloviek. V závere sa nám podarilo dať gól, ale už nezostalo času na vyrovnanie.“

Sumár

HK Dukla Trenčín – HK Poprad 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)

Góly: 28. Mikyska (Rehuš, Krajč), 52. Tybor (Paukovček, Mikyska), 52. Honzek (Tybor, Paukovček) – 39. Bjalončík, 60. Dalhuisen (Svitana). Rozhodovali: Výleta, Adamec – Frimmel, Konc ml., vylúčení: 9:9, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1111 divákov.
Trenčín: Bowns – Crinon, Kudla, Lemcke, Starosta, E. Švec, Nemčík, Martiška – Tybor, Valach, Honzek – Krajčovič, Mikyska, Rehuš – J. Minárik, Paukovček, Beták – Stránský, J. Švec, Krajč
Poprad: Tomek – D. Brejčák, Drgoň, Rymsha, Dalhuisen, Novajovský, Ulrych, Šotek, Demo – Livingston, Skokan, Svitana – Handlovský, Bjalončík, Vandas – Šišovský, Bortňák, Mešár – Dzivjak, Jevoš, Matej Paločko

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si aj zábery zo zápasu.

OBRAZOM: Dukla Trenčín - HK Poprad 3:2 v 6. kole
17
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM