Tlačové správy

Fond pre budúcnosť športu od Niké oživil záujem o hokej v Novom Meste nad Váhom

Hokejový klub v Novom Meste nad Váhom získal podporu skrz projekt spoločnosti Niké s názvom Fond pre budúcnosť športu. Vďaka nemu sa podarilo dostať do povedomia činnosť klubu a prilákať nové talenty na ľad.

Ilustračný obrázok k článku Fond pre budúcnosť športu od Niké oživil záujem o hokej v Novom Meste nad Váhom
Zdroj: Niké

Predseda mládežníckeho hokejového klubu, Zdenko Matejdes, svojho času využil jedinečnú možnosť prihlásenia sa do Fondu pre budúcnosť športu a porota odmenila klub v Novom Meste nad Váhom štedrým grantom vo výške 3 000€. „Zakúpili sme hokejové výstroje a tréningové pomôcky,“ odpovedal Matejdes. Jedným dychom však dodal, že vynútené prerušenie tréningovej sa snažili naplno využiť k vlastnému napredovaniu a celkovému zlepšeniu.

Plne sme sa prispôsobili. Prešli sme na online tréningy, fungovali sme formou Zoomu alebo cez Teams. Momentálne fungujeme tak, že trénujeme vonku na športoviskách. Robíme športovú pohybovú prípravu pre deti. Okrem toho sa pripravujeme na novú sezónu,“ ozrejmil hokejový funkcionár.

Aj na príklade tohto klubu je možné vedieť, ako finančná pomoc z Fondu pre budúcnosť športu môže dodať ľuďom v športe motiváciu a plniť si ich športové sny.

„Spoločnosť Niké ide vzorom pre ostatné firmy podobného charakteru a ostatné spoločnosti by sa mohli inšpirovať podobnou aktivitou pre rozvoj športovej mládeže. Pokiaľ chcú niečo zmeniť, Fond ponúka skvelú príležitosť. Vytvára priestor na to, aby prišlo k zlepšeniu podmienok. Toto by mala byť hlavná motivácia zapojiť sa do projektu. Je to veľmi dobrá forma podpory od spoločnosti Niké,“ vyjadril pozitívnu spätnú väzbu predseda hokejového klubu.

Mimoriadne po­tešujúcou správou bol návrat hokejových talentov do tréningového procesu. „Je vidieť, že deti pribrali, ale stále majú chuť športovať. Dokonca by som povedal, že ešte viac detí začalo športovať. Nevidím to len u nás v hokejovom klube, ale vo všetkých kluboch v rámci Nového Mesta nad Váhom. Rodičia sú radi, my tréneri sme radi a hlavne deti sú radi, že sa môžeme konečne stretávať a socializovať.

Hokejový klub v Novom Meste nad Váhom síce na svoj prenikavejší úspech stále čaká, ale to by sa do budúcna mohlo zmeniť, ako Matejdes prezradil: „Momentálne pracujeme na transformácii hokejového klubu na organizáciu 21. storočia. Vytvárame stratégiu na 10 rokov. Chceme prejsť z čisto športovej výchovy na komplexný rozvoj mládeže. Deti budeme rozvíjať osobnostne, tiež športovo a aj čo sa týka vzdelania. Chceme, aby deti boli jazykovo zdatné. To sú naše ciele do budúcnosti.

Zapojte sa do Fondu pre budúcnosť športu!

Ak aj vy patríte medzi odhodlaných športovcov, alebo máte mladé športové talenty vo svojom okolí, neváhajte a zapojte sa alebo zdieľajte možnosť získania štedrého grantu z Fondu pre budúcnosť športu od Niké. Stačí zaslať krátke video so štipkou originality na www.nikefondsportu.sk. Možno sa práve vy alebo vaši známi stanete ďalšími odmenenými, ktorí majú našliapnuté stať sa nasledovníkmi svojich športových idolov. Veľa šťastia!

Zdroj: Niké

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM