Správy Samospráva

Hlavný architekt mesta Trenčín len ťažko hľadá slová: TOTO ho vytočilo! FOTO, VIDEO

Od otvorenia nového železničného mosta v Trenčíne neprešiel ani jeden rok a už...

Ilustračný obrázok k článku Hlavný architekt mesta Trenčín len ťažko hľadá slová: TOTO ho vytočilo! FOTO, VIDEO
Zdroj: Mesto Trenčín

Nový železničný most v Trenčíne vedúci cez rieku Váh bol slávnostne otvorený v máji minulého roka. Podľa Železníc Slovenskej republiky ide o jeden z najmodernejších mostov v Európe vôbec.

Od jeho slávnostného otvorenia však neubehol ani jeden rok a protihluková sklenená stena bola podľa web stránky mesta Trenčín znehodnotená grafitmi vandalov.

„Je vrchol, ak vandali striekajú po stenách a múroch, ale že budú striekať aj po sklách, to by asi nikoho nenapadlo,“ informoval nahnevaný Martin Beďatš, ktorý je zároveň hlavným architektom mesta. „So železnicami a ochranármi som riešil makety vtákov na protihlukovej sklenej stene na novom železničnom moste, aby ich tam nebolo nalepených veľa a aby zostalo to sklo priehľadné. A teraz nám to tu bude niekto takto ničiť? Je to hrozný pohľad – aj pre okoloidúcich, ale aj pre ľudí vo vlakoch,“ doplnil na oficiálnom mestskom webe.

Hoci je nový železničný most podľa stránky mesta majetkom Železníc Slovenskej republiky, je aj neodmysliteľnou súčasťou Trenčína.

„Nedokážem riešiť ľudskú necitlivosť a zlomyseľnosť. Nerozumiem tomu, prečo sa niektorí ľudia takto správajú k vlastnému mestu,“ doplnil na margo poškodeného mosta aj primátor Trenčína Richard Rybníček, ktorý na stránke mesta zároveň pripomenul, že akýkoľvek druh vandalizmu je potrebné nahlásiť štátnej alebo mestskej polícii.

Nový železničný most v Trenčíne
2
Galéria
Zdroj: Mesto Trenčín
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM