Marek Vatraľ Kultúra Rôzne

Ivanovce oslavovali vo veľkom: Krásne momenty na FOTKÁCH

Obec Ivanovce si pripomenula 620. výročie prvej písomnej zmienky a nielen to. Ako to tam podľa starostky prebiehalo?

Ilustračný obrázok k článku Ivanovce oslavovali vo veľkom: Krásne momenty na FOTKÁCH
17
Galéria
Foto: Igor Hečko

V obci Ivanovce v okrese Trenčín sa cez víkend konala slávnosť pri prežitosti 620. výročia prvej písomnej zmienky a 90. výročia vzniku Telovýchovnej jednoty Považan Ivanovce. Oslavy boli spojené aj so stretnutím rodákov, ktoré sa naposledy podľa starostky obce Márie Hládekovej uskutočnilo pred dvadsiatimi rokmi.

„Spätne sa nám ohlásilo približne 160 rodákov z celého Slovenska a zahraničia, ktorí napokon aj prišli. Rodáci to ocenili, keďže inú možnosť ako sa stretnúť, nemajú. Zažila som tam dokonca dvoch rodákov, ktorí sa u nás stretli po 52 rokoch. Práve také momenty sme týmto stretnutím chceli dokázať,“ prezradila starostka obce.

Slávnostnému podujatiu podľa starostky predchádzal poobedňajší futbalový zápas veteránov. Počas dvoch dní osláv vystúpilo aj množstvo súborov a iných interpretov. Návštevníkov svojim tancom a spevom bavili súbory Hájiček z Chrenovca, DH Stráňanka, ľudová hudba Huncúti, DH Boršičanka a mnohí ďalší. Nálada bola počas dvoch dní radosti podľa Márie Hládekovej vynikajúca.

„Okrem iného sme ocenili najstaršiu občianku obce, ktorá má 96 rokov spolu s najstarším manželským párom, ktorý je spolu už 68 rokov. Ďalej sme ešte ocenili najmladšiu občianku obce, ktorá má iba štyri týždne. Nášho uznania sa dostalo aj dobrovoľným hasičom, Jednote dôchodcov, TJ Považan Ivanovce, poľovníckemu združeniu, základnej škole,“ ozrejmila Hládeková.

Popritom sa podľa starostky ušlo ocenenie aj jednotlivcom, ktorí sa intenzívne venujú futbalu. Špeciálna pocta za ekumenickosť a dobré medziľudské vzťahy bola podľa starostky adresovaná dvom farárom – evanjelickému Jánovi Ochotníckemu a rímskokatolíckemu Andrejovi Krupovi.

„Počas víkendu si mohli ešte rodáci a hostia pozrieť aj pôvodné fotografie zo života Ivanoviec, kroniky a rôzne dokumenty. Zároveň tam prebiehala výstava krojov, starého náradia, výšiviek a poľovníckych trofejí,“ doplnila v súvislosti s podujatím starostka Ivanoviec, podľa ktorej sa akcia mimoriadne vydarila.

Pozrite si aj fotogalériu z osláv 620. výročia prvej písomnej zmienky obce Ivanovce

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: ilustračné

V obrazoch: 620. výročie prvej písomnej zmienky obce Ivanovce
17
Galéria
Foto: Igor Hečko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM