Rôzne

Koronavírus: Dva okresy z Trenčianskeho kraja sú po novom v slovenskej TOP 3

Viac ako stovka nových prípadov COVID-19 premiešala poradie medzi okresmi. Nepopulárne vysoko sú až dva okresy z nášho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Dva okresy z Trenčianskeho kraja sú po novom v slovenskej TOP 3
16
Galéria
Zdroj: TASR/DPA

Vo štvrtok 27. augusta pribudlo na Slovensku 102 pozitívne testovaných na nový koronavírus. Laboratóriá vykonali 4360 testov. Celkovo tak v krajine evidujú 3728 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Vyliečilo sa ďalších 19 pacientov, spolu tak nový koronavírus na Slovensku už prekonalo 2225 ľudí. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na svojom webe.

Nové prípady

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky informovalo o nových prípadoch v jednotlivých okresoch, pričom je medzi nimi 56 žien a 46 mužov vo veku od 4 do 82 rokov. Najviac ich je v okresoch Bratislava (30), Námestovo (13), Žilina (8). V Trenčianskom kraji bolo spolu 10 nových prípadov. Pozitívne testovaní boli vyšetrení v okresoch Trenčín (6), Prievidza (2) a Púchov (2).

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky oznámil, že v prípade Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne ide v jeho územnej pôsobnosti zväčša o aktívne dohľadané kontakty potvrdených prípadov z monitorovaných ohnísk nákazy. V dvoch prípadoch sa uskutočňuje epidemiologické vyšetrovanie.

V slovenskej top 3 podľa počtu odhalených prípadov sú až dva okresy z nášho kraja. Druhý je okres Prievidza (197) a tretí Trenčín (144). Prvý je okres Bratislava (714).

Údaje z kraja

V Trenčianskom kraji sa doteraz podľa údajov Národného centra zdravotníckych informácií vyskytlo 578 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. Podľa okresov sú čísla nasledovné: 197 z okresu Prievidza, 144 z okresu Trenčín, 73 z okresu Bánovce nad Bebravou, 63 z okresu Nové Mesto nad Váhom, 29 z okresu Ilava, 22 z okresu Považská Bystrica, 20 z okresu Myjava, 18 z okresu Partizánske a 12 z okresu Púchov.

Veľká časť z nich je však už vyliečená.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM