Futbal

Koronavírus už aj v AS Trenčín! Odložili jeho najbližší zápas

Vo Fortuna lige sú ďalšie pozitívne covidové prípady, čím sa mení program 4. kola. Prinášame o situácii viac.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus už aj v AS Trenčín! Odložili jeho najbližší zápas
5
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Koronavírusové testy vo futbalových kluboch slovenskej Fortuna ligy odhalili ďalšie dva pozitívne prípady hráčov. Jeden prípad je v AS Trenčín a jeden v ŠKF Sereď. Pozitívne testovaní hráči budú izolovaní v karanténe, zvyšok kádra preruší spoločný tréningový proces.

Špeciálny program

AS Trenčín na svojom webe potvrdil pozitívny prípad. „Klub čaká špeciálny program v zmysle manuálu organizácie zápasov Fortuna ligy. Po piatich dňoch príde opakované testovanie. V prípade negatívnych výsledkov môže mužstvo začať spoločne trénovať a následne môže nastúpiť na zápas,“ ozrejmili.

Pozitívne testovaný hráč musí ostať v domácej izolácii. Po desiatich dňoch sa podrobí opakovanému testu. Ďalší sa zopakuje po 48 hodinách. Ak budú oba testy negatívne, bude sa môcť zapojiť do tréningového procesu. Doplnil AS Trenčín.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Mení sa program

Ako uviedol riadiaci orgán Únia ligových klubov, situácia ovplyvní aj program najbližšieho 4. kola. „Vzhľadom na aktuálnu situáciu a posun zápasu 1. predkola Ligy majstrov KÍ Klaksvík – ŠK Slovan Bratislava zo stredy na piatok, sa mení i program na nasledujúce 4. kolo Fortuna ligy. Zápas ŠK Slovan – FK Senica, ktorý mal byť na programe túto sobotu, sa odkladá na neurčito,“ uviedla ÚLK.

Vzájomný zápas 4. kola Fortuna ligy ŠKF Sereď – AS Trenčín sa takisto odkladá, náhradný termín zatiaľ známy nie je. V prípade negatívnych testov v mužstvách ViOn Zlaté Moravce a MFK Zemplín Michalovce sa ich vzájomný zápas odloží zo soboty 22. augusta na utorok 25. augusta. Obe mužstvá sa na tom už predbežne dohodli. Doplnil riadiaci orgán súťaže.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM