Rôzne Futbal

Krásne gesto trenčianskych futbalistov: Vzácnym darom pomohli pacientom

Trenčianski futbalisti darovali krv pacientom komplexného onkologického centra. Ide o týchto hráčov.

Ilustračný obrázok k článku Krásne gesto trenčianskych futbalistov: Vzácnym darom pomohli pacientom
Zdroj: TASR

Osem fortunaligových futbalistov AS Trenčín sa pripojilo k dobrovoľným darcom krvi, ktorí v sobotu 7. septembra darovali v Bratislave v rámci Rozhlasovej kvapky krv pre pacientov Komplexného onkologického centra v Nemocnici Komárno.

Podľa Miroslava Jašku, riaditeľa Nemocnice Komárno, ktorá centrum prevádzkuje, onkologickí pacienti často trpia na znížený počet krvných doštičiek a iné problémy, ktoré ovplyvňujú kvalitu krvného obrazu, a to môže mať priamy vplyv na ich liečbu. Pacienti potrebujú krv, aby prežili terapiu.

„Darovanie krvi je nielen morálna, ale aj humánna povinnosť a je prejavom vzájomného vzťahu ľudí. Sme vďační, že sú medzi nami ľudia, ktorí pochopili otázku hlbokej spoločenskej zodpovednosti a darovanie krvi je pre nich samozrejmou záležitosťou. Darcom, ktorí robia pacientom neoceniteľnú službu, patrí vrúcne a úprimné poďakovanie. Vďaka prináleží aj ich blízkym a zamestnávateľom, ktorí podporujú myšlienky darcovstva a vychádzajú dobrovoľníkom v ústrety,“ uviedol Jaška.

Životodarnú tekutinu, ktorá pomôže onkologickým pacientom, prišli darovať i trenčianski futbalisti Igor Šemrinec, Lukáš Skovajsa, Adam Laczko, Ryan Koolwijk, Ante Roguljič, Milan Corryn, John Neeskens a Hamza Čatakovič.

Komplexné onkologické centrum je jedinečné a inovatívne pracovisko, ktoré zvyšuje dostupnosť zdravotnej starostlivosti nielen pre obyvateľov južného a stredného Slovenska. V rámci prvej etapy sa v ňom vybudovalo moderné pracovisko radiačnej onkológie.

Pacienti taktiež získali rozšírenú diagnostickú sekciu, čo v praxi znamená, že je im dostupný zvýšený počet CT vyšetrení na najnovšom type CT simulátora. Onkologicky chorí pacienti majú k dispozícii aj jeden z najmodernejších lineárnych urýchľovačov v strednej Európe.

Navyše ešte aj postúpili v Slovenskom pohári, pozrite zostrih.

Zdroj: YouTube.com

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM