Filip Chudý Krimi

Kuriózna nehoda v Trenčíne: Vodič zrazil cyklistu, opití boli obaja, FOTO

V Trenčíne policajti riešili netradičnú dopravnú nehodu, pri ktorej si vodič zarobil na riadny malér, za ktorý mu hrozí väzenie.

Ilustračný obrázok k článku Kuriózna nehoda v Trenčíne: Vodič zrazil cyklistu, opití boli obaja, FOTO
Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj

V neskorých nočných hodinách boli trenčianski dopravní policajti privolaní k dopravnej nehode osobného vozidla Audi, ktorého vodič skončil v stĺpe elektrického osvetlenia. Tomu však predchádzalo najskôr to, že sa 34-ročný vodič na Svätoplukovej ulici v Trenčíne dostatočne nevenoval riadeniu vozidla a narazil do cyklistu. Informovala trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Nárazy

Ako ďalej uviedli, vodič po náraze začal cúvať, narazil do oplotenia rodinného domu a pokračoval ďalej v jazde. „Na okružnej križovatke na Brnianskej ulici neprispôsobil rýchlosť jazdy a prešiel priamo cez kruh vyhotovený z mobilných obrubníkov. Narazil do dvoch dopravných značiek avšak ani to ho nezastavilo. Jeho jazdu ukončil až náraz do stĺpa elektrického vedenia,“ opísali policajti.

„Výsledok tejto jazdy je zranený cyklista, ktorý našťastie neutrpel vážne zranenia a bol jednorázovo ošetrený. Škoda sa podľa predbežného odhadu vyšplhala na asi 3 000 €,“ oznámili.

Viac správ zo Slovenska

Obaja nafúkali

Policajti vodiča i cyklistu podrobili dychovej skúške. „Dychové skúšky u oboch vodičov boli pozitívne. 34-ročný vodič nafúkal 2,27 promile alkoholu. Cyklista nafúkal 1,15 promile alkoholu. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania. Každopádne, vodiča za jazdu pod vplyvom alkoholu neminie postih. Nakoľko nafúkal nad 1 promile, ide o trestný čin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky,“ ozrejmila polícia s tým, že mu hrozí ročné väzenie, pričom o výške trestu rozhodne súd.

Taktiež bude za jazdu pod vplyvom alkoholu riešený aj cyklista, a to v samostatnom konaní na Okresnom dopravnom inšpektoráte v Trenčíne.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto to vyzeralo na mieste nehody.

FOTO z nehody v Trenčíne: Vodič narazil skoro do všetkého a nafúkal
9
Galéria

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM