Rôzne

Manželský pár si nezvolil dobrú cestu: Z cyklotúry rovno do karantény

Slnečný deň stráviť na cyklotúre je pekná predstava, lenže treba dať pozor, kam teraz idete. Prečo skončili v domácej karanténe?

Ilustračný obrázok k článku Manželský pár si nezvolil dobrú cestu: Z cyklotúry rovno do karantény
Zdroj: TASR

Na hraniciach s Českou republikou je polícia nepretržite, pričom tam kontroluje každé vozidlo, chodcov či cyklistov. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru na svojej facebookovej stránke.

Ako ďalej uviedli, manželský pár z okresu Trenčín (55) sa rozhodol slnečný deň stráviť cyklotúrou. „Podarilo sa im prejsť do Českej republiky, avšak keď sa vracali spať, spozorovala ich policajná hliadka na hraničnom priechode v Hornom Srní. Policajti zistili, že sa vracajú z Českej republiky. Nie sú pendleri, nie sú zamestnaní v Českej republike a výlety za hranicu nie sú zatiaľ povolené,“ ozrejmila polícia.

„Následne vyrozumeli Úrad verejného zdravotníctva, ktorý rozhodol, že manželia najbližšie dni strávia v domácej karanténe. V prípade, že by nariadenú domácu karanténu nedodržiavali, hrozí im vysoká pokuta,“ doplnili.

Polícia vyzýva ľudí, aby rešpektovali nariadenia o pohybe za hranice republiky. „Stále nie je možné sa svojvoľne pohybovať za hranice štátu. Boj s koronavírusom ešte nemáme vyhratý. Len disciplinovaným správaním a rešpektovaním obmedzení sa nám ho podarí poraziť. Len spolu to zvládneme,“ dodalo KR PZ v Trenčíne.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM