Mesto spravilo niečo pre obyvateľov
Dni Mesta Trenčín sa tento rok uskutočnili po prvý krát 24. až 26. septembra. Ľudia mali možnosť v piatok a sobotu cestovať zadarmo, bezplatne parkovať, kúpať sa na mestskej plavárni od 14. do 16. hodiny alebo využiť voľné korčuľovanie na zimnom štad
Tých, ktorých spomínané aktivity neoslovili mali možnosť si pozrieť program. Ten prebiehal na Mierovom námestí, Mestskom úrade, Mestskej veži, v Centre rozvoja mesta, Synagóge. Primátor pri slávnostnom otvorení privítal viacnásobnú držiteľku Zlatého slávika, speváčku Janu Kirschner a oznámil, že podujatie sa stane tradičné. Na záver dňa zaželal obyvateľom Trenčína príjemnú zábavu.
Okrem Jany Kirschner vystúpili tanečné skupiny Korzo, SWT Group, Boniky, Drobcov, SOŠ podnikanie. Vystúpil detský folklórny súbor Radosť, dievčenské rockové duo YOUCOCO. Tí ktorí majú záujem o umenie si mohli pozrieť výstavú žiakov z umeleckejškoly, ísť na exkurziu o fungovaní mestského úradu, zájsť na remeselnícky jarmok. Najväčím lákadlom bol koncert Jany Kirschner, na ktorý sa prišli pozrieť tisícky ľudí.
Druhý deň priniesol tiež veľa aktivít, tak ako Jana Kirschner najväčší úpech si odniesli Vrbovskí víťazi a pop rocková skupina Hex. Zaujímavým spestrením dňa boli divadelné predstavenia v podaní divadiel Maska, Kvelb Theatre, Le Mon, Teatr Novogo Fronta. No nielen to pritiahlo obyvateľov do mesta. Mohli ochutnať opekaného vola, komu sa neušlo ten si mohol zájsť k Bludným rytierom na placky, ktoré robili v stredovekej kuchyni Ide o placky zo stredoveku. „Je to jedlo, ktoré sa pripravuje jednoducho z hladkej múky,trošku grahamovej múky, vody, soli, oleja,byliniek. Dávame tam mätu, a to je najlepšie. Na placky sú rôzne omáčky. Robíme slivky na víne, potom medovú, zo slaných, cesnakovú, slaninkovú. V minulosti sa využívali ako taniere na väčších hostinách, pre chudobných to bola normálna strava,“ hovorío stredovekej kuchyni Lucka Domosová. V súčasnosti placyky ľuďom chutia. "Je to pre nich nové ,sú to chute, ktoré mi už nepoznáme, najmä miešanie sladkých a slaných. Ľudia chodia aj viackrát a vystoja si radu,"uzavrela ochutnávku Lucia Domsová.