Aktualizované Marek Vatraľ Iné športy Šport

Na najstaršieho olympionika na Slovensku v Trenčíne nezabudli: Takejto pocty sa mu dostalo

Štvornásobný majster Československa v boxe a zlatý medailista z Letných olympijských hier z roku 1952 v Helsinkách sa podľa informácií mesta stále venuje mladým pästiarom.

Ilustračný obrázok k článku Na najstaršieho olympionika na Slovensku v Trenčíne nezabudli: Takejto pocty sa mu dostalo
Zdroj: TASR

Legendárny boxer Ján Zachara, rodák z Kubrej, sa začiatkom týždňa dožil úctyhodných 90 narodenín. Ide tak o najstaršieho žijúceho slovenského zlatého olympijského medailistu. Aj v pomerne vysokom veku stále aktívne trénuje mladých pästiarov. Informuje o tom oficiálna web stránka mesta Trenčín.

Podľa agentúry TASR sa len dva dni pre svojimi narodeninami prišiel ako divák pozrieť na 4. ročník Champion race, najťažšej prekážkovovej súťaže na Považí, ktorá sa konala posledný augustový víkend.

Štvornásobný majster Československa a zlatý medailista z XV. Letných olympijských hier z roku 1952 vo fínskych Helsinkách sa podľa informácií mesta „aj dnes venuje mladým pästiarom. Trikrát do týždňa za nimi dochádza do Ilavy na tréningy. V telocvični sa cíti stále najlepšie. Rád číta, sleduje televíziu, spravodajstvo, šport, historické dokumenty. Pamäť si cvičí lúštením krížoviek. Najdôležitejšie je podľa neho zostať aktívny.“

Čerstvého jubilanta Jána Zachara prijali na Mestskom úrade v Trenčíne primátor mesta Richard Rybníček a poslanci Mestského zastupiteľstva Miloslav Baco a Martin Smolka. Všetci zúčastnení mu zaželali veľa zdravia a životného optimizmu.

Podľa TASR si v pondelok 3. septembra prevezme ocenenie aj z rúk ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR Martiny Lubyovej, ktorá mu ho udelí pri príležitosti životného jubilea 90 rokov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM