Tlačové správy

Nadácia PARTNERS aj tento rok testovala finančné vedomosti stredoškolákov. Do šiesteho ročníka Finančnej olympiády sa prihlásilo viac ako št

Nadácia PARTNERS aj tento rok testovala finančné vedomosti stredoškolákov. Do šiesteho ročníka Finančnej olympiády sa prihlásilo viac ako štyri tisíc študentov z viac ako tristo slovenských škôl, ktorí si chceli otestovať svoje finančné vedomosti.

Ilustračný obrázok k článku Nadácia PARTNERS aj tento rok testovala finančné vedomosti stredoškolákov. Do šiesteho ročníka Finančnej olympiády sa prihlásilo viac ako št
Zdroj: Nadácia PARTNERS

Najsilnejšie zastúpené bolo Východné Slovensko. Najlepšie umiestnenie získal Martin Kňaze z Bilingválneho gymnázia v Sučanoch, druhé miesto obsadil Filip Mardzin, zo Spojenej školy Novohradská 3 v Bratislave a tretie Maroš Skokan, zo SOŠ podnikateľská v Banskej Bystrici.

Šiesty ročník Finančnej olympiády vyhlásila Nadácia PARTNERS ešte na jeseň minulého roka otvorením prvého kola finančnej vedomostnej súťaže. Kým v prvom kole sa mohol vo finančných vedomostiach a online teste otestovať ktokoľvek, do druhého, uzavretého kola, ktoré sa tiež realizovalo formou online testu, postúpilo 500 najlepších stredoškolákov.

V treťom – finálovom kole, sa stretlo v sídle Nadácie PARTNERS dvadsať najlepších študentov. Najlepšie obstáli

  • Martin Kňaze z Bilingválneho gymnázia v Sučanoch (1. miesto),
  • Filip Mardzin, zo Spojenej školy Novohradská 3 v Bratislave (2. miesto) a
  • Maroš Skokan, zo SOŠ podnikateľská v Banskej Bystrici (3. miesto).

„Test bol náročnejší, ako som si predstavoval. Pripravoval som sa na hodinách finančnej matematiky, kde sme si prechádzali testy z minulých ročníkov. Časovo som to však stíhal,“ opisuje dojmy z testu víťaz Finančnej olympiády Martin Kňaze. Pri príprave mu pomáhala učiteľka Viera Kampošová, ktorá hodiny finančnej matematiky vedie: „Je to voliteľný predmet a medzi našimi študentmi veľmi obľúbený. Učíme na ňom veci z praxe. Veľmi sa tešíme z prvého miesta,“ dopĺňa.

Podľa Juraja Jurasa, správcu Nadácie PARTNERS koncept vedomostnej súťaže Finančná olympiáda dokonale spĺňa svoj účel. „Finančná olympiáda je len jeden z mnohých nástrojov, ktorými chceme mladých ľudí zaujať, priblížiť oblasť financií a finančne ich vzdelávať. Znalosť základných pojmov aj praktické príklady budú v budúcnosti využívať v bežnom živote, či už pri správe osobných a rodinných financií, finančnom plánovaní, ale aj pri komunikácii s finančnými inštitúciami,“ dodáva.

Všetky informácie o priebehu či pravidlách súťaže sú dostupné na súťažnej stránke www.financnaolympiada.sk.

PREŠLI BY STE TESTOM? OTESTUJTE SA TU

Vybrali sme pre vás 12 otázok z finančnej olympiády. Na každú otázku máte limit 15 sec.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Nadácia PARTNERS
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM