Marek Vatraľ Kultúra

Nakopnite sa cez víkend dobrou akciou: Tipy z Trenčína a okolia

Lákavé koncerty, pozorovanie padajúcich hviezd, divadlá a folklórne slávnosti. Aj to, okrem mnohých ďalších podujatí ponúkne tento víkend.

Ilustračný obrázok k článku Nakopnite sa cez víkend dobrou akciou: Tipy z Trenčína a okolia
Zdroj: TASR

Kinotip: Psí ostrov

10. 8. o 17:00 hod., Art Kino Metro

Wes Anderson prichádza s ďalším animovaným filmom Psí ostrov, v ktorom opäť jednu z hlavných rolí hrajú zvieratá. Tentoraz sú to psy, ktorých starosta mesta Megasaki kvôli psej chrípke odsúdi do vyhnanstva na opustenom ostrove plnom odpadkov. Našťastie sa za nimi vydáva Atari, chlapec, ktorý chce zachrániť svojho strateného štvornohého priateľa.

Pacora Trio & Kamil Mikulčík

10. 8. o 19:00 hod., Átrium pod Mestskou vežou

Neobyčajný výlet do sveta poézie Miroslava Válka, zhudobnenej do piesní. Sprievodcami po nostalgickej aj hravej krajine jeho básní bude trio špičkových jazzmanov. Spievať ich bude herec a hudobník Kamil Mikulčík.

Kultúrne slávnosti združenia obcí Mikroregiónu Machnáč – Inovec

11. 8. o 10:00 hod., Horňany

Na prvých kultúrnych slávnostiach mikroregiónu uvidíte vystúpenia hudobných skupín rôznych žánrov, ľudové remeslá, atrakcie pre deti, spanilú jazdu veteránov aj minizoo. O 20.00 bude zapálená mikroregionálna vatra a nebude chýbať ani ľudová veselica.

Born to Trick Challenge 2018

11. – 12. 8. od 12:00 hod., Trenčín – Orechové

Súťaž nadšencov akrobacie a cvičenia s vlastnou váhou. Pripravený je aj bohatý program pre divákov. Na vlastné oči máte možnosť vidieť dych berúce výkony skvelých atlétov. Počas dňa si môžete vyskúšať rôzne súťaže, či zapojiť sa do workshopu – Ako správne strečovať svoje telo – pod vedením skúseného fyzioterapeuta. Zabaviť sa s deťmi na nafukovacích atrakciách, alebo vychutnať si program pri dobrom občerstvení.

Meteorická expedícia Kykula 2018

Večer z 11. na 12. augusta, sedlo Kykula v katastri obce Chocholná-Velčice

Pozorovanie meteorických rojov astronomickými ďalekohľadmi. Pozoruje sa iba v prípade pekného počasia!

85. výročie folklórnej skupiny Kubra

11. 8. o 16:00 hod., KC Kubra

Príďte osláviť 85. výročie folklórnej skupiny Kubra. Oslavy začnú o 16.00 sprievodom od kostola v Kubrej, o 16.30 bude vystúpenie FS Kubra a jej hostí a od 18.00 je pripravená tanečná zábava s dychovou hudbou Opatovanka.

Swingový večer

11. 8. o 19:00 hod., GMAB

Večer venovaný 100. výročiu vzniku 1. Československej republiky. Počúvanie, tanec, voľná zábava s Erbetes Quartet a VOX.

Ako sova líške bájky čítala / Divadlo Babadlo

12. 8. o 16:00 hod., Átrium pod Mestskou vežou

Rozprávky zo zvieracej ríše múdry Ezop píše. Je v nich prefíkaná líška, múdra sova, bocian i myška. Zvieratiek s ľudskými vlastnosťami je veru plná knižka.

Cimbal Brothers

12. 8. o 17:00 hod., Mierové námestie

Originálne hudobné i súrodenecké spojenie ponúkne netradičné cimbalovo-husľové verzie najznámejších slovenských a svetových hitov vo verzii plnej temperamentu a energie.

Kinotip: Nezvyčajná cesta fakíra, ktorý uviazol v skrini

12. 8. o 20:00 hod., Art Kino Metro

Aja je talentovaný, ale chudobný kúzelník a fakír, z malej indickej dediny. Namiesto zvláštnych schopností disponuje vybrúsenými trikmi, zručnosťou a talentom. Jeho chorá matka ho vyšle na tajomnú misiu – má v Paríži navštíviť Eiffelovu vežu. Konflikt s excentrickým taxikárom Aju zanechá neďaleko od Paríža, v známom obchode Ikea. Tam sa zoznámi s najkrásnejší ženou, akú kedy videl, s okúzľujúcou Máriou.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM