Marek Vatraľ Kultúra

Naplánujte si inšpiratívny víkend: Zaručené tipy v Trenčíne a okolí

Víkend sa ponesie v znamení zaujímavých koncertov, ktoré vás môžu osloviť. Čo ešte v meste môžete zažiť?

Ilustračný obrázok k článku Naplánujte si inšpiratívny víkend: Zaručené tipy v Trenčíne a okolí
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

HALA 2018: Divotvorba

21. 9. o 18:30 hod., Morový stĺp

Projekt Divotvorba ponúka istý priestor pre začínajúcich autorov, ktorí by sa radi prezentovali pred publikom. Umožňuje im to nielen konfrontovať svoju tvorbu s inými autormi, ale predovšetkým s ich vlastným prednesom pred divákmi. Počas Haly sa „divotvorní“ autori predstavia priamo vo verejnom priestore centra mesta.

Koncert Jána Svetlana Majerčíka

21. 9. o 19:00 hod., Savanna Café

Jano Svetlan Majerčík je rodofolkový pesničkár a spevák z Východnej. Od detstva je zrastený s folklórom a ľudová pieseň sa stala aj hlavným zdrojom jeho inšpirácií. Okrem vlastných textov zhudobňuje aj texty štúrovských básnikov a verše Milana Rúfusa alebo sa nimi inšpiruje. Občas sa síce nevyhne aj patetizmu, ale to je zanedbateľný moment v pravdivosti, jednoduchosti a prirodzenosti prejavu.

HALA 2018: I Am Planet

21. 9. o 20:00 hod., Coffee Sheep

I Am Planet, vlastným menom Patrik Korinok, je slovenský skladateľ a hudobník silne inšipirovaný prírodou, spájajúci súčasnú klasickú hudbu s prvkami minimalismu.

Bulp nová live show + Elýščítat

21. 9. o 21:00 hod., Klub Lúč

Inšpiratívny koncert elektronickej hudby známych súčasných interpretov.

Kinotip: Nick Cave: 20 000 tisíc dní na zemi

21. 9. o 21:15 hod., ArtKino Metro

Hudobný dokument o jednej z najfascinujú­cejších a najtajomnejších postáv hudobného a filmového sveta. Nie je však tradičnou biografickou retrospektívou, ale skôr záznamom života hudobníka, ktorý má dnes 57 rokov a stále sa nechá unášať Múzou. Invenčná dokudráma predstavuje austrálskeho speváka, textára, príležitostného skladateľa, básnika a herca ako ústrednú postavu, ale zároveň aj ako spolukonšpirátora. Dokumentuje jeho umelecké pôsobenie a prináša príbeh jeho 20 000-dňového pôsobenia na planéte.

Kúzelná Brezina

22. 9. o 15:00 hod., Átrium pri mestskej veži

Vydajte sa s deťmi na hravú prechádzku cez Brezinu, kde vás čaká množstvo stanovíšť s rôznymi lesnými hrami. Môžete si vybrať trasu od Kiosku z Breziny k átriu pri Mestskej veži alebo naopak, z átria pri Mestskej veži na Kiosk na Brezine. V prípade dažďa bude podujatie presunuté na nedeľu 23. septembra 2018. Podujatie organizuje KDaM Tigríky.

HALA 2018: Altar Duo

22. 9. o 19:00 hod., Cofee Sheep

Známa slovenská jazzová dvojica, saxofonista Nikolaja Nikitina a klavirista Ľuboša Šrámeka sa predstaví s albumom Altar, ktorý pozostáva z deviatich skladieb, ktoré reflektujú súčasnú európsku jazzovú hudbu, no bez obchádzania tradícii. Okrem vlastnej tvorby siahli aj po téme Leoša Janáčka, J.S. Bacha, či po parafráze známeho štandardu, pričom ich inšpirovala tvorba mnohých velikánov.

Kinotip: Moulin Rouge

22. 9. o 19:00 hod., ArtKino Metro

Príbeh básnika Christiana, ktorý spomína na lásku jeho života. So Satine sa zoznámi dôsledkom nechcenej zámeny. Z tohto nevinného stretnutia, sa vyvíja niečo, čo si Satine ako kurtizána nemôžeme dovoliť. Premiéra divadelnej hry, ktorú spolu skúšajú, sa blíži, bohatý vojvoda je rozhodnutý urobiť všetko, aby si Satine podmanil. Je láska medzi Christianom a Satine odsúdená na zánik alebo úspech?

AkvaTera 2018

23. 9. od 9:00 hod., Expo Center

Medzinárodná akvaristicko-teraristická predajná výstava AkvaTera 2018 bude miestom, na ktorom sa stretnú chovatelia zo Slovenska, Čiech, Maďarska, Poľska a Rakúska, aby vystavili svoje zvieratá možným záujemcom o ich kúpu.

Kinotip: Thelma

23. 9. o 20:00 hod., ArtKino Metro

Krehká Thelma práve nastúpila na vysokú školu. Aj napriek veľkej snahe jej rodičov kontrolovať každý jej krok prvýkrát skúša nezávislosť a vír študentského života. Keď sa však zamiluje do krásnej spolužiačky Anjy, začnú sa v jej okolí diať nevysvetliteľné a desivé veci a Thelma s hrôzou zisťuje, že ich príčinou je možno ona sama. Uhrančivý thriller o najtemnejších ľudských túžbach, rodinných prekliatiach a zakázanej láske natočil jeden z najtalentova­nejších škandinávskych tvorcov súčasnosti – Joachim Trier.

Dan Bárta & Illustratosphere, Robert Balzar Trio

23. 9. o 20:00 hod., Kino Hviezda

Koncert známych hudobných telies v rámci festivalu Jazz pod hradom 2018.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM