Rôzne

Nárast COVID-19 v Trenčianskom kraji: Nové prípady hlási 6 okresov

Slováci hlásia trojciferný nárast ochorenia COVID-19. My sme sa pozreli na to, ako je to v Trenčianskom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Nárast COVID-19 v Trenčianskom kraji: Nové prípady hlási 6 okresov
5
Galéria
Zdroj: TASR /Ján Krošlák

Na Slovensku v stredu 16. septembra pribudlo 161 nakazených novým koronavírusom, ich celkový počet tak stúpol na 6021. Laboratóriá otestovali 4027 vzoriek. Z ochorenia COVID-19 sa vyliečilo ďalších 68 pacientov. Pribudlo i jedno úmrtie v súvislosti s novým koronavírusom, ich celkový počet sa zvýšil na 39. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na svojom webe.

Nové prípady

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky na sociálnej sieti informovalo, že pozitívne testovaných bolo 98 mužov a 63 žien vo veku od niekoľkých mesiacov po 86 rokov. Najviac v okresoch Bratislava (26), Skalica (20) a Tvrdošín (12).

V Trenčianskom kraji bolo spolu 14 nových prípadov. Po päť v okresoch Trenčín a Prievidza a po jednom v okresoch Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske a Púchov.

Údaje z kraja

V Trenčianskom kraji sa doteraz podľa údajov Národného centra zdravotníckych informácií vyskytlo 744 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. Podľa okresov sú čísla nasledovné: 227 z okresu Prievidza, 194 z okresu Trenčín, 73 z okresu Bánovce nad Bebravou, 71 z okresu Nové Mesto nad Váhom, 44 z okresu Považská Bystrica, 43 z okresu Ilava, 35 z okresu Púchov, 33 z okresu Partizánske a 24 z okresu Myjava.

Veľká časť z nich je však už vyliečená.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM